Türkiye'ye giden iki ayrı araçta bulunan yolcuların üzerinde beyan edilmeyen toplamda 150.000 avro nakit para bulundu.

İki ayrı olayda, Edirne'ye açılan Vulgaristan'ın Kaptan Andreevo Sınır Kapısı'nda yaşandı.

İlk vakâ, 09.10.2024 tarihinde yabancı plakalı bir minibüsün içerisinde bukunan Ukrayna'dan Bulgaristan üzerinsen Türkiye'ye seyahat eden yedi yolcu, yanlarında beyan edecekleri nakit para olmadığını belirtti. Yolcuların kişisel incelemesinde Ukrayna vatandaşı iki kadının iç çamaşırında 30 bin ve 20 bin ABD doları tespit edildi. Minibüsteki başka bir kadının çantasında ise beyan edilmemiş 50.000 ABD doları bulundu.

İkinci vakâ, 13.10.2024 tarihinde Türk plakalı bir tırın detaylı inceleme sonrası anlaşıldı. Türk vatandaşı olan şoför, yetkililere " Hollanda'dan Bulgaristan ve Türkiye üzerinden Irak'a " nakliye yaptığını gösteren belgeler sundu.Kapsamlı bir gümrük muayenesi için seçilen ve X-ray cihazından geçirilen tırın dolaplarından birinde olağandışı yoğunluklar tespit edildi. Muayene sırasında, dolapta kesilmiş plastik bir boruya yerleştirilmiş 61.500 avro nakit bulundu.

İki olay sonrası şahıslar hakkında mahkeme süreci başlatıldı.

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz 

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.