Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan ve diğer ülkelerdeki gümrük kapılarında artan trafik nedeniyle bekleme süreleri 4-9 saate kadar çıkabiliyor.

AKIN AKIN DÖNÜŞE GEÇTİLER

Avrupa'da yaşayan Avrupalı Türkler Anavatan da geçirdikleri senelik izinleri sona erdiği için dönüş yolculuğuna geçtiler.

Türkiye’de yaz tatillerini geçiren türkler, tekrar Avrupa'ya dönüş yaparken uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalıyor. Özellikle Bulgaristan ve Yunanistan sınır kapılarında bekleyişler artarken, sabırlı ve dikkatli olmak gerekiyor. Gurbetçilerin sınır kapılarındaki durumu canlı kameralardan önceden takip etmeleri önem taşıyor.

Bulgaristan'ın Kalotina sınır kapısında da uzun kuyruklar oluşuyor. Kalotina sınır kapısında bekleme süreleri en az 3 saate kadar sürebiliyor.  

Türkiye Kızılayı, izincilere Bulgaristan Kalotina sınır kapısı’nda soğuk içecek ikramlarda bulundu. Kızalay'ın ikramı Türkler tarafından takdirle karşılandı.

Sırbistan - Macaristan  Sınır kapılarında da durum farksız ana kapı Röezke de bekleme süreleri 3-9 saate kadar sürebiliyor. 

Sırbistan - Hırvatistan sınır kapılarında da uzun kuyruklar da bekleme süreleri en az 3-5 saate kadar sürebiliyor. 

Haber: SilaYolu.com

Foto: Silayolu.com