Kapıkule’de bekleme süreleri bu sabah itibariyle 3 saate ulaştı gün içinde devam etti. Saat: 21 itibariyle kapıkule de yoğunluk devam ediyor bekleme süresi 3 saati geçiyor. Gurbetçiler Türkiye'den dönerken Bulgaristan sınırında üç saate kadar beklemekle karşı karşıya kalıyor.

Kapıkule ve Kapitan Andreevo sınır kapılarında yoğunluk sürüyor. Avrupa'dan tatil için Türkiye'ye gelen gurbetçiler, senelik izinlerinin bitmesiinin ardından yaşadıkları ülkelere  dönmeye başlıyorlar.

Dönüşlerde Türkiye'nin Avrupa’ya açılan en Büyük sınır kapısını tercih eden izinciler  Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'ın Kapitan Andrevo Sınır Kapısı'da uzun bekleme süreleriyle karşı karşıya kalıyor.

12 Ağustos 2024 saat 10:25 itibarıyla Bulgaristan‘ tarafında işlemlerin yavaş yapılmasından kaynaklı bekleme süresi 3 saate buluyor.

Okulların bazı Avrupa ülkelerinde ağustos ayında, bazılarında ise eylül ayında okul tatilleri sona eriyor. Senelik izinlerini tamamlayan izinciler geldikleri Ülkeye geri dönmek için en çok Kapıkule sınır kapısına tercih ediyorlar, buda Kapıkule sınır kapısında yoğunluğa neden oluyor.

Bu yoğunluk özellikle Bulgaristan sınırındaki Kapitan Andreevo geçiş noktasında uzun bekleme sürelerine yol açıyor.

Izinciler Kapıkule’de uzun süre beklemenin ardından Ülkeyi terk ediyorlar. Türkiye'den ayrılan izincler Bulgaristan Kalotina sınır kapısı-Sırbistan Gradina,  Sırbistan, Macaristan, Hırvatistan, Makedonya, Yunanistan ve Bulgaristan ile olan sınır kapılarında uzun bekleme süreleri ile karşı karşıya kalıyorlar.

Türk Kızılayı Bulgaristan sınır kapısı Kalotina da yolculara çay ve su ikramında bulunuyor.

Güzergah üzerinde yapılacak dönüş yolculuğunda bir hayli sabırlı olmak gerekiyor.

Kapıkule de yoğunluk saat: 21:00 itibariyle bekleme süreleri 3 saati geçiyor.

 

Haber: Silayolu.com / Edirne / Sezai Koç