Özellikle gurbetçi vatandaşların her yıl en fazla rağbet gösterdiği Bulgaristan'dan Türkiye' nin Edirne şehrine açılan sınır kapısı Kapıkule'de 'Yüz tanıma sistemi' devreye girdi.

Senelik izinlerini Türkiye'de geçirmek için sılayolu üzerinden Türkiye'ye giriş yapmak isteyen gurbetçi vatandaşlarımızın yanısıra Bulgaristan'dan gelerek Edirne'de alışveriş yapmak isteyen ve turistik olarak Türkiye'ye karayolu ile giriş yapan tüm vatandaşlar , dönüşte Kapıkule sınır kapısında araçlarından indirilerek 'Yüz tanıma sistemi' ile taramadan geçirilecekler.

Diğer sınır kapılarında da bu uygulamanın hayata geçirileceği henüz netlik kazanmamış olsada her ne kadar bu yeni uygulama Türkiye’nin güvenliği açısından daha önemli olsa da, özellikle sılayolu üzerinden seyahat eden yüzbinlerce gurbetçi vatandaşın dönüş yolunda aşırı yoğunluk yaşayacağı anlamına geliyor.

Nitekim silayolu.com'a mesaj yolu ile ulaşan gurbetçi vatandaşlar " bu uygulamaya Aralık 2022 itibari ile tabi tutulduklarını, çocuklar hariç herkesin araçtan indirilerek yüz tanıma sisteminden " geçirildiklerini iletmişlerdir.