Yunanistan Gurbetçileri Yine Bekletiyor: Türkiye İpsala Sınır Kapısı’nda Bekleme Süresi 10 Saat

Türkiye İpsala Sınır Kapısı Çıkışı, Yunanistan Kipi Sınır Kapısı Girişi Bekleme Süresi / saatin üzerinde.

Karayolunu tercih eden Avrupalı Türkler hem gidişde hem dönüşte çile çekmeye devam ediyor.

Sınır kapılarında uzun beklemeler ülkelerin keyfi uygulamaları insanları adeta canından bezdiriyor..

hava yollarının da fahiş fiyat belirlemesi vatandaşları kara yoluna mecbur bırakıyor.

Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşayan Türkler için 2024 yılının izin sezonun daha sonuna geliniyor.

Sezon öncesi tatil planları yapan gurbetçilerin önünde duran en büyük engellerden biri ise uçak biletlerinin aşırı pahalı olması. Uçak biletlerinin aşırı derecede pahalı olması sebebiyle,her yıl karayoluna olan ilgi ve talep daha da artıyor. Her yıl karayoluna olan artış ölümlü kazaları da beraberinde getiriyor. Sınırlarda uzun beklemeler dışında birde buna 2.500 – 4000 km yol eklenince ardından gelen yorgunluk ve uykusuzluk ağır ve ölümlü kazaların oluşmasına neden oluyor.Geçtiğimiz yıllara baktığımızda bu yıl en çok kazaların yaşandığı bir yıl oldu. 2024 yaz sezonunda 100 ün üzerinde gerçekleşen kazalarda 10 aşkın vatandaşımızda hayatını kaybetti.  

SINIR KAPILARINDA SON DURUM

31.08.2024 TARİHLİ SAAT 19:00 İTİBARİYLE..

TÜRKİYE ÇIKIŞ KAPILARI

Kapıkule Çıkış -> Bulgaristan giriş 6 saat.

Hamzabeyli Çıkış -> Bulgaristan giriş 3 saat.

İpsala Çıkış -> Yunanistan Giriş 8 + Parkalanı 2 saat.

Dereköy Çıkış -> Bulgaristan Giriş 2 saat

Pazarkule Çıkış -> Yunanistan Giriş 6 saat

Hafta sonu yine bekleme sürelerinin 10 saati geçmesi bekleniyor.Sınırlarda uzun bekleme süreleri insanları yoruyor

7-10 saati sürene beklemeden sonra yola devam ediliyor.

Belli bir müddet sonra zaten 10 sat beklemeden sonra yorgun olan vücut ve beyin performansı düşüyor ve algılama gücü zayıflıyor

Yapılan araştırmalara göre, ortalama 16 saaten fazla uygusuz araba kullananların sürüş perfomansında bozulmalar başlıyor, genel dikakt düzeyi azalıyor,tehlike anında zamanında tepki gösterilemiyor,arabayı zamanında durduramıyor. Kaza nedenlerinin çoğu uygusuzluktan kaynaklandığı için, kesinlikle uykusuz araba kullanmayın. Direksiyon başında gözlerinizin karıncalanması, ensenizde gerginlik oluşması, sırtınızın ağrıması, esnemenin başlaması, başınızı dik tutmakta zorlanmanız,yorgunluk ve uyku belirtileridir. Bu durumda hemen bir mola verip, dinlenin. Kısa molalarda, kan dolaşımını düzenleyecek , kol ve bacak kaslarınızı çalıştıracak egsersizler yapmanız da faydalı olur.

Hatalı araç sollamak, kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak, geçme yasağı olan yerlerde sollamak, süratin üzerinde hız yapmak, kazalara sebeb olduğu için, geçtiğiniz ülkelerin trafik kurallarına kesinlikle uyun. Yolda araba konvoyundayken sollama yapmak için acele etmeyin. Arabası yüklü olanların sollama mesafesi uzayacağı için, daha dikkatli olmaları gerekiyor...

Bu yıl önceki yıllara nazaran çok daha ölümlü kazalar olduğunu tedbiri elden bırakmamanız gerektiğini tekrar hatırlatmakta fayda var.