Hava ve deniz yoluyla Almanya’ya seyahat edecek yolcuların beraberinde getirecekleri eşyaların toplam değeri 430 euro kadar olmalıdır. Fazlasına KDV + gümrük vergisi eklemesi yapılmaktadır.
Kara yolu ile Almanya’ya seyahat edecek yolcuların beraberin getirecekleri eşyaların toplam değeri 300 euro kadar olmalıdır. Aksi takdirde fazlasına KDV + gümrük vergisi eklenmektedir.
15 yaşın altındaki yolcular için yolcu beraberinde eşya limiti 175 euro kadar olmalıdır.
Önemli not: Eğer yukarıdaki gümrük limitlerini tek bir eşya ile geçerseniz, o eşyanın değerinin tamamından vergilendirilirsiniz. Örneğin; 500 euro değerinde bir cep telefonu satın aldınız ve Almanya’ya seyahat ettiniz. Bunu gümrüğe bildirirseniz gümrük sizden yolcu beraberindeki limiti düşmeden direkt eşyanın değerinden vergi ödemesi yapmanızı isteyecektir. Bu durumda bu telefonu gümrükten geçirmeniz için 500 euro x gümrük vergisi olarak ödeme yaparsınız.

Hava ve deniz yoluyla gelenler için güncel bilgiler...
Almanya Gümrük Kuralları Sigara Limiti 2022 Yılında Ne Kadar?

En çok sorulan soruların arasında Almanyaya girişte kaç karton sigara sorunuza; Almanya’da 2022 yılında sigara, tütün ve tütün ürünleri ile ilgili gümrük limitleri şu şekildedir;
200 adet sigara ya da (1 pakette 20 sigara olursa 10 paket, 10 pakette 1 kartona eşittir.)
100 adet küçük puro ya da
50 adet kalın puro ya da
250 gram tütün ya da
bu ürünlerin orantılı şekilde birleştirilmiş hali
Türkiyeden Almanyaya sigara götürmek isteyenlerin 200 adet götürebileceği bu da Türkiye standartlarında 1 pakette 20 adet olduğuna göre 1 kartona eşit olduğu görülmektedir.


Almanya Gümrük Kuralları Altın Limiti 2022 Yılında Ne Kadar?

Bu limit yine yolcu beraberinde eşya statüsünde sayılmakta olup Hava ve Deniz yoluyla 430 €, Kara yolu ile 300 € olarak belirlenmiştir. Eğer bu limitler sizin için geçerli değilse Hava, Deniz, Kara yolunda bulunan gümrüklere bunu bildirmeniz durumunda, örneğin düğününüzü Türkiye’de yaptığınızı ve bu takıların düğünde takıldığını kanıtlamanız durumunda vergiden muaf sayılabilirsiniz. Aksi takdirde gümrüğe fazla altın getirdiğinizi bildirerek faturanızı sunduğunuzda ilgili ihracat vergisini ödemeniz durumunda yasal olarak altınlarınızı Almanya’ya sokabilirsiniz.
Almanya Gümrük Kuralları Alkol Limiti 2022 Yılında Ne Kadar?

Almanya’da 2022 yılında alkollü içecekler ile ilgili gümrük limitleri şu şekildedir;
1 Litre alkollü içecek alkol oranı yüzde 22 olabilir ya da denatüre edilmemiş etik alkol yüzde 80 veya daha fazla alkol olabilir ya da
2 Litre alkol ya da alkollü içecek, alkol oranı en fazla yüzde 22 olabilir ya da
Bu ürünlerin orantılı şekilde birleştirilmiş hali ya da
4 Litre köpürmeyen şarap ya da
16 Litre bira
Almanya Gümrük Kuralları Benzin Limiti 2022 Yılında Ne Kadar?

Almanya’da 2022 yılında benzin ile ilgili gümrük limitleri şu şekildedir;
Seyahat edilen taşıtın deposunun kapasitesi kadar ve
Araç içerisinde + 10 litre bidon içerisinde bulundurabilirsiniz
Almanya’ya Sokulması Yasak Yiyecekler Nelerdir?

Peynir, yoğurt gibi süt ve süt ürünlerinin Almanya’ya sokulması yasaktır.
Sucuk, Pastırma, Sosis gibi et ve et ürünlerinin Almanya’ya sokulması yasaktır.
Silah, havai fişek, ses bombası gibi patlayıcı maddelerin Almanya’ya sokulması yasaktır.
Yetişkin CD, Film gibi cinsel materyallerin Almanya’ya sokulması yasaktır.
Uyuşturucu maddelerin Almanya’ya sokulması yasaktır.
Egzotik hayvan ve bitkilerin Almanya’ya sokulması yasaktır.

Türkiye'den Dönüşte SılaYolu Güzergahındaki Ülkelerin Gümrük Kuralları Nelerdir ? Hangi Ürünlerin Getirilmesi Yasaktır.

Yolcu beraberinde transit geçirilebilecek / geçirilemeyecek eşya, beyana tabi eşya ve et , süt ,peynir zeytin gibi ürünlerin getirilmesine ilişkin güncel bilgiler şunlardır.

Takı ve ziynet eşyaları

Vatandaşlarımızın takı olarak üzerinde bulundurdukları ziynet eşyaları dahil aşağıda belirtilen miktarda altın, platin, gümüş ile diğer değerli taş ve madenlerin ülkelere giriş ve çıkışta gümrüklerde “yazılı” olarak beyan edilmesi gerekmektedir:

* 37 gramın üzerindeki işlenmiş/işlenmemiş madeni para olarak altın ve platin,

* Vatandaşlarımızın takı olarak üzerlerinde bulundurdukları dahil, 60 gramın üzerindeki altın ve platin alaşımlı aksesuarlar,

* 300 gramın üzerindeki işlenmemiş/yarı işlenmiş veya gümüş oranı fark etmeksizin madeni para şeklindeki gümüş alaşımlı takı ve aksesuarlar,

* Yukarıda sayılan mücevherat arasında yer almayan diğer değerli taş ve madenler.

Silah, cephane, zehirli maddeler, tesirli maddeler, patlayıcı maddeler, uyuşturucu maddeler, psikotrop maddeler, koruma altında bulunan bitki ve hayvan türleri, sanat eserleri ve antika değeri bulunan her türlü eşya ile bu tür madeni ve kâğıt paraların Bulgaristan’a sokulması yasaktır.

Gececeğiniz ülkelerin gümrük makamları tarafından ceza protokolü düzenlenerek el konulan eşyalarla (altın para, altın takılar ve nakit para) ilgili olarak vatandaşlarımız, üç gün içinde itiraz etme hakkına sahip olup, arzu ettikleri takdirde, Bulgaristan’da ücret mukabili bir avukat tutarak dava açmaları mümkündür. Vatandaşlarımızın geçtiği ülkelerde girişte ve çıkışta, özellikle beyana tabi eşya ile ilgili olarak son derece dikkatli davranmaları gerekmektedir.

Gümrüklerde yolcu beraberinde vergisiz olarak sokulabilecek mallar aşağıda sunulmuştur.

* %22 ve üzeri alkollü içecek 1 litre veya 2 litre şarap,

* 2 paket (40 adet) (2 karton kabul edilmemektedir) sigara girişine müsaade etmektedir. Aksi takdirde vatandaşlarımıza para cezası uygulanmaktadır.

* 500 gr kahve veya kahve özü

  • 100 gr çay veya 40 gr çay özü
  • 50 gr parfüm ve 250 gr eau de toilette

Et, Süt gibi mamulerinin getirilmesi kesinlikle yasaktır.

Zeytin, Peynir, Zeytin yağı gibi ve bu gibi ve buna benzer her türlü ürünlerin 1 Kg dan fazlasına el konulmaktadır.

* tedavi amaçlı ilaçlar gümrüksüz olarak geçirebilmektedir.

Yukarıda kayıtlı miktarların üzerindeki mallar, gümrük vergisine tabidir. Sözkonusu miktarların üzerindeki malların transit geçirilebilmesi için yetkili ülke makamlarına müracaat edilerek izin alınması gerekmektedir.

Methadone adlı ilacı kullanan hastaların, ülkelere girişte ve Türkiye’ye girişlerinde, Uluslararası Narkotik Kontrol Organı’nın (INCB) sitesinde (www.incb.org) yer alan ölçütlere uymak şartıyla, ülkeye giriş-çıkış tarihleri ile pasaport bilgilerini narkotik birimlerine bildirmeleri, 15 günden daha uzun süre kalacak hastaların ise tedavisinin devamı için madde bağımlılığı tedavi merkezlerine başvurmaları gerekmektedir.

Haber: Sılayolu com

Foto: Arşiv

Not: Ülkelerin anlık uyguladığı kural değişikliklerinden SilaYolu.com sorumlu değildir.