Hamburg : Almanya'nın Hamburg havaalanında, 35 gram ağırlığında ve 5 bin euro değerindeki iki altın bileziği çorabının içine gizledi ancak gümrükten geçiş esnasında gümrük görevlileri tarafından yakalandı.

Olay 11 Ağustos 2024'te Hamburg Havalimanı'nda yaşandı. Gümrük görevlileri Türkiye'den gelen bir yolcunun çoraplarına gizlenmiş, her biri 35 gram ağırlığında ve 5.000 Euro değerinde iki altın bilezik keşfetti.

Yetkililer, kaçakçılık olayını ortaya çıkararak yaklaşık 1.100 Euro'luk vergi geliri kaybının önüne geçti. 67 yaşındaki yolcu bagaj salonundan çıktığında iki gümrük memuru yanına gelerek gümrük muayenesi için kontrol odasına gitmesini istedi. Daha sonra bagajında ​​yapılan arama sırasında gümrük memurları iki boş mücevher kutusu buldu. Itzeho'daki ana gümrük ofisi sözcüsü Maurice Douce, yolcunun mücevherlerin hâlâ Türkiye'de olduğunu ve yalnızca kutuyu getirdiğini söylediğini söyledi.

Altınları Çorabının içine sakladı

"El bagajına daha yakından bakıldığında, yeni satın alınan, satış etiketleri ve dikiş ipliği iliştirilmiş çoraplar ortaya çıktı. "Daha sonra bu çorapların içinde iki adet 22 ayar altın bilezik bulduk. " Bulunan her bir altın bilezik yaklaşık 35 gram ağırlığındaydı. Gümrük yetkilileri bileziklerin değerinin 5.000 Euro'dan fazla olduğunu tahmin etti. Dus, "Yolcu yaklaşık 1.100 avroluk bir ithalat vergisi ödedi ve daha sonra altın takılarını yanına almasına izin verildi" dedi. "Yolcunun şu anda vergi kaçırmaya teşebbüsten cezai vergi soruşturmasıyla karşı karşıya kaldığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Haber: Silayolu.com