Yunanistan Kippi sınır kapısında bekleme süresi 2,5 - 3 saate çıkarken, yoğun günlerde bu süre 9- 10 saate kadar çıkabiliyor. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden senelik izinlerini geçirmek için gelen Avrupalı Türkler’in senelik izinlerinin sona ermesi ile birlikte geldikleri ülkelere geri dönmek için dönüş yolculuğuna geçtiler.

Yaz tatilini Türkiye'de geçiren Türkler Avrupa'ya dönüş yolunda hafta sonu yine sınır kapılarında yoğunluğa neden oldular.

Hafta sonunda dönüşlerin artması ile Avrupa’ya açılan sınır kapılarında yoğunluk ta artmaya devam ediyor. Sınır kapılarında artan yoğunluk bekleme sürelerinin uzamasına neden oluyor.

Türkiye İpsala Sınır Kapısı'ndan çıkıp Yunanistan'ın Kipi Sınır Kapısı'ndan giriş yapmak isteyen sürücüler 2,5 saate varan bekleme süreleri ile karşılaşmakta. Yunanistan tarafında kapasitenin yetersiz olması nedeniyle sürücüler Kipi sınır kapısında uzun süre beklemek zorunda kalıyor. Benzer bir sıkışıklık Türkiye'nin Bulgaristan ve Yunanistan ile olan sınır kapılarında da yaşanıyor.

Haber: Sılayolu.com / İpsala