Olay, 5 Ekim 2024 Cumartesi günü Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'na açılan Bulgaristan'ın Kaptan Andreevo Sınır Kapısı'nda yaşandı.

Yapılan açıklamada; gümrük görevlileri, Türkiye'den ülkeye giriş yapan bir otobüsün muayenesi sırasında  680 gramın üzerinde değeri yaklaşık 45.000 avro olarak tespit edilen beyan edilmemiş mücevher ele geçirdi.

Bir Türk vatandaşının kullandığı Romanya plakalı otobüs, içerisindeki 9 yolcu ile birlikte Romanya'ya gidiyordu. Gümrük sahasında tüm yolcular beyan edecekleri bir şey olmadığını belirtmelerinin ardından Otobüs kapsamlı bir incelemeye tabi tutuldu.

Yapılan kontrollerde sürücü koltuğunun altında bantla kapatılmış paketler bulundu. Uzmanın yaptığı incelemeye göre, toplam ağırlığı 688,21 gram olan 14 ayar altından oluşan ve değeri 45.000 avro olan toplam 292 adet yüzük, bilezik, zincir, küpe olduğu tespit edildi.

 

Mücevherlerin, Romanya'ya götürmek için Türkiye'den satın aldığını belirten Rumen vatandaşı otobüs muavinine ait olduğu belirlendi.Mucevherlere, mahkeme sonucuna kadar el konulurken; otobüs muavinine 1500 avro para cezası kesildi.

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz 

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.