Sırbistan sınır kapılarında iki farklı vakâda beyan edilmeyen toplam değeri 16.200 avro olan değerli eşya yakalandı.

 

İlk vakâ, 4 Ekim 2024'te Almanya'dan Türkiye'ye gitmekte olan iki yolcunun bulunduğu bir aracın Macaristan'dan Sırbistan'a açılan Horgos sınır kapısına girişinde yaşandı.

 

Daha önce bildirecekleri bir şey olup olmadığı sorulduğunda ikisi de olumsuz cevap vermiş, yapılan detaylı inceleme sonrasında yolcunun kişisel eşyalarının bulunduğu sırt çantasında orijinal ambalajı ​​içerisinde "Bvlgari" marka lüks bir altın bileklik bulunmuştur. Faturası olan bilekliğin değerinin 13.200 avro olduğu belirtildi.

 

Benzer bir durum 7 Ekim'de Macaristan'dan yine Sırbistan'a açılan Kelebija sınır kapısı girişinde yaşadı.Şoför ile birlikte bir yolcunun bulunduğu bir araç içerisindeki yolcular, beyan edecek bir şeyleri olmadığını iddia ettiler. Yapılan detaylı kontrolde otomobilde değeri 3.000 avronun biraz üzerinde olan, "Forever" adı verilen, orta kısmı pırlanta ve kesme pırlantalarla kaplı altın yüzük bulundu. 

 

İki olayda ele geçirilen değerli takılara mahkeme kararına kadar el konuldu.

 

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.