Edirne'deki sınır kapılarından giriş ve çıkışlarda yüzde 8'lik artış yaşandı.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Türkiye'den Yunanistan ve Bulgaristan'a geçişi sağlayan dört sınır kapısında yolcu ile araç giriş ve çıkışlarında, geçen yılın ilk 9 ayına göre yüzde 8 oranında artış yaşandığını söyledi.

 Sezer, "Son 9 ayda dört kapımızda 4 milyon 144 bin 642 araç giriş ve çıkışı, 11 milyon 315 bin 735 yolcu giriş ve çıkışı olmuş durumda" dedi.

Edirne Valisi YunuS Sezer, valilikte gerçekleştirilen asayiş toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Kentteki asayiş olaylarıyla ilgili rakamlar paylaşan Sezer'e, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu ve Sahil Güvenlik 308 Bot Komutan Vekili Üsteğmen Enes Erata eşlik etti.

 

SINIR KAPILARINDA ARAÇ VE YOLCU TRAFİĞİNDE YÜZDE 8'LİK ARTIŞ YAŞANDI

Kentteki Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli ve Kapıkule ile Yunanistan'a açılan Pazarkule ve İpsala sınır kapılarından son 9 aylık yolcu ve araç giriş ve çıkış rakamlarını da paylaşan Sezer, "Gurbetçi sezonunu geride bıraktık. Bu sene yoğun gurbetçilerimizin vatanımızı ziyaret etmesi ve tekrar bulundukları ülkelere geri dönmeleri söz konusu oldu. Burada da son 9 ayda dört kapımızda 4 milyon 144 bin 642 araç giriş ve çıkışı, 11 milyon 315 bin 735 yolcu giriş ve çıkışı olmuş durumda. Geçen yıla göre ortalama yüzde 8 civarında hem araç hem de yolcu giriş ve çıkışında artış söz konusu" dedi.

Kaynak: dha.com.tr