Her yıl olduğu gibi bu yılda milyonlarca Avrupalı gurbetçi, karayolu üzerinden Türkiye'ye giriş yaptı. 2024 yılında "gurbetçi sezonu" diye adlandırılan 22 Haziran-15 Eylül arasında tüm zamanların rekoru kırılarak Trakya Sınır Kapılar'ından 2 milyon 820 bin yolcu giriş yaptı.

 

T.C. Ticaret Bakanlığı, Sınır Kapılar'ında yaşanan yoğunluklara binaen daha hızlı giriş yapılabilmesi için karayolu üzerinden gerek ticari gerekse turistik olarak Türkiye'ye giriş yapan yabancı plakalı araç işlemleri için pilot uygulama başlattı.

 

 

Ticaret Bakanlığı sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada;

" Pilot uygulama ile yabancı plakalı taşıtlar, Türkiye’de düzenlenen sigorta poliçelerindeki bilgilerle sistemimize entegre ediliyor. Böylece sınır kapılarımızdaki bekleme süreleri daha da azalacak. 

 

2 Ekim 2024 tarihi itibarıyla Habur Gümrük Müdürlüğümüzde hayata geçirilen bu uygulama, ticaretin daha etkin ve hızlı akışına katkı sağlayacak" diye ifade edildi.

 

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz 

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.