Türkiye’nin yaşayan birçok kişiyle birlikte 5 farklı ülkede yaşayan gurbetçileri milyonlarca avro dolandıran çetenin 3 üyesi Denizli’de yakalandı. Zanlıların paravan şirket kurarak hisse senedi ve kripto para işlemleri yaparak yüksek kazanç vaadiyle vurgun yaptığı ortaya çıktı. Çetenin 3 üyesinin de yurt dışında olduğu ifade edildi.

 

Türkiye, Fransa, Belçika, İsviçre ve Yeni Zelanda’da 48 kişiyi dolandıran uluslararası bir dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları ve onların aracılığıyla tanıştıkları yabancıları hedef alan şebeke, paravan bir şirket üzerinden hisse senedi ve kripto para yatırımlarıyla yüksek kazanç vaadinde bulunarak büyük bir vurgun yaptı.

Dolandırıcılar, sosyal medyada yayımladıkları reklamlarla dikkat çekerek kurbanlarını tuzağa düşürdü. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), şüphelilerin banka hesaplarını incelemeye aldı ve 6 şüphelinin toplamda 2 milyon 109 bin avro, 80 bin İsviçre Frangı ve 600 bin lira dolandırdığını ortaya çıkardı.

 

Kimlikleri tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon başlatıldı. Denizli’de ikamet eden üç şüpheli, Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen baskında yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, dolandırıcılıkta kullandıkları elektronik cihazlara ve bir kuru sıkı tabancaya el konuldu. Diğer üç şüphelinin ise yurt dışında yaşadığı tespit edildi.

Emniyet’teki işlemleri tamamlanan üç şüpheli, ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Mahkeme, iki şüpheli hakkında tutuklama kararı verirken, bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: denizli24haber.com