Almanya'nın Kassel kentinden İstanbul'a tatile giden gurbetçi aile dönüş yolunda emanet olarak verilen şırıngalar nedeni ile Macaristan'da saatlerce alıkoyuldu.

Yaşadıklarını Silayolu.com'a anlatan ve isminin belirtilmesini istemeyen gurbetçi vatandaş başından geçenleri şu şekilde anlattı...

"Salı akşamı saat 23.00'de İstanbul'dan dönüş yoluna koyulduk. Herşey iyi gidiyordu ta ki öğlen 14.00 sularında Sırbistan çıkışı Macaristan girişine gelene kadar... Saat 14.00 civarı Macaristan girişinde gümrük memurları aracımızı kontrol ettiler. Beraberimizde arkadaşımın götürmem için verdiği şırıngalar vardı. Meğerse kutuda Hayaluron (estetikte kullanılan madde) varmış fakat biz bunu bilmiyorduk. Memurlar paketi alarak içeri gittiler ve bize ' ifadenizi alıp göndereceğiz' dediler. Aradan saatler geçmesine rağmen ne gelen oldu nede giden.

Silayolu.com İmdâdımıza Yetişti.

Gurbetçi vatandaş, aradan 10 saat geçmesime rağmen hiç kimse geri dönüş yapmadı. Sinirlerimiz haliyle gerilmeye başlamıştı. Derken bir arkadaşım Sıla Yoluna danışmamı tavsiye etti. Bende Silayolu.com Facebook Messenger mesaj bölümüne durumu anlatan bir sesli mesaj gönderdim. Sağolsunlar hemen geri dönüş yaptılar. Silayolu.com editörü İbrahim Yırtmaz bey T.C. Budapeşte Büyükelçiliği ile irtibata girdi ve sonrasında bana verilen telefon numarası üzerinden elçilik yetkilileri ile irtibata girdim. Telefonu polise verdim kısa bir konuşma sonrasında 5 dakika sonra evrakları imzaladıktan sonra bizi serbest bıraktırlar.

Olay mahkemeye intikal etti. Buradan tüm gurbetçilerimize tavsiyem ' emanet olarak alacağınız eşyalara dikkat edin. Biz etmedik başımıza bunlar geldi. Yardımlarından dolayı Silayolu.com editörü İbrahim Yırtmaz beye ve T.C. Budapeşte Büyükelçiliği yetkililerine minnattarım" diyerek sözlerine son verdi.

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.