Gurbetçi ailenin 2014 yılından bu yana biriktirdiği ve bir kamu bankasının kasasında muhafaza ettiği yaklaşık 8 kilogram altın ortadan kayboldu. 

 

Afyonkarahisar'da piyasa değeri yaklaşık 25 milyon TL olan altının bankanın kasasından kaybolması sonrası ailenin şikayeti üzerine savcılık harekete geçti.

 

Olay, Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Belçika’da yaşayan R.Ö ile hanımı Ü.Ö., 2014 yılından bu yana biriktirdikleri altınları güvenlik gerekçesi ile bir kamu bankasının Bolvadin şubesindeki kasasında muhafaza etmeye başladı. Aile bu süre zarfında tamamı faturalı olan 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altınları olmak üzere yaklaşık 8 kilogram altın biriktirdi. Geçtiğimiz 11 Ekim’de Bolvadin’e gelen ve şirketinin gerekli ödemesini yapmak için bankaya giden R.Ö., kasadan bir miktar altın alarak bozdurmak istedi. Gerekli prosedürler sağlandıktan sonra kasa odasına inen ve ardından kasasını açan R.Ö., altınlarının yerinde olmadığını görünce hayatının şokunu yaşadı. R.Ö., ardından soluğu avukatı Samet Özaydın’ın yanında aldı. R.Ö.’nün durumu anlatması üzerine Özaydın emniyete giderek müvekkili adına suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine banka şubesine polis Olay Yeri İnceleme ekipleri giderek çalışma yaptı. Kasada aile üyeleri ile birlikte çok sayıda kişinin parmak izine rastlanırken ardından olaya el atan savcılık geniş çaplı soruşturma başlattı.

 

Kaynak: iha.com.tr