Akıncı, Silayolu.com'a verdiği reportajda;" Türkiye'de tatilimi bitirdikten sonra dönüş yoluna koyuldum ve Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptım. Bulgaristan'ı sorunsuz bir şekilde geçtim fakat Sırbistan’ın girişinde aracımın motor ışığı yandı. İskandinavya ülkeleri için hizmet veren ve Silayolu.com ile hiçbir alâkası olmayan sıla yolu sayfasının yönlendirmesiyle Jagidina şehirindeki sahibi bir Türk olan Otel Test'in bünyesinde ki servise aracımı götürdüm.Ancak aracıma daha fazla hasar verdiler" diye iddia etti.

 

Gurbetçi vatandaş, kurumun sorumlusu Enis diye bir arkadaşa 'Sadece arabamı bilgisayara bağlamasını büyük ihtimalle araçta partikül sorunu olduğunu kapatıp yoluma devam etmek istediğimi' söyledim. Enis arkadaş aracımı bilgisayara bağladığında aracın EGR Valfi sorunu olduğunu değişmeze yola çıkamayacağını söyledi ve ben de değiştirmelerini söyledim. Değişim olduktan sonra test sürüşüne çıktık fakat araba gaz yememeye başladı. Tekrar servise getirdiler ve egzozun tıkalı olduğunu, partikül sorunu verdiğini,egzoza birkaç tane delik açarsak düzeleceğini söylediler. 

Birkaç delik açıldıktan sonra tekrar test sürüşüne çıktılar ve araç yine araç gaz yememeye ve performanstan düşüklük göstermeye başladı.

 

Egzozu Temizleyeceğiz Dediler...

Yaşanan olay sonrası bana, " egzozu çıkarıp partikül temizliği yapacağız dediler. Ben de temizlik dediklerinde bir kimyasal madde ve makina ile temizleyeceklerini zannederek kabul ettim.Öncesinde bana ' katalizatörü spiralle kesip içindeki maddeleri kırarak çıkaracaklarını ve bunun 1500/2000 avroya mâl olacağını' söylemediler.Egzozun, içerisindeki maddeleri kırdıktan sonra tekrar yerine kaynattılar. Araç eski gücüne ve performansına geri döndü. Mecburen istemesemde talep edilen parayı ödedim.

 

'Otomobil Başka Bir Arıza Vermeye Başladı'

Ben Sırbistan’dan çıkıp 350 km sürdükten sonra araç bu sefer AdBlue sorunu vermeye başladı. Enis Selam'ı tekrar aradım oda bana " sür devam et bir şey olmaz belli bir kilometre mesafe sürmen gerekli aracın motorunu durdurursan bir daha çalıştıramazsın" dedi." dedi. Ben de geri kalan 3000 kilometrelik yolu bu şekilde perişan olarak bitirdim.

 

'Gurbetçi Vatandaşlar Mağdur Olmasın'

Akıncı sözlerine; "Finlandiya'ya döndüğümde edindiğim bilgi; katalizatörün içerisindeki partikül süzen etken maddelerin kırılarak çıkarılmaması gerekiyormuş. Bu firma beni çok büyük zarara uğrattı. Gurbette yaşayan insanlara sadece bir uyarıda bulmak istediğim için başımdan geçenleri Silayolu.com'a anlattım. Buraya uğrarlarsa da işlerini düzgün takip etsinler. Bu şekilde mağdur oldum egzozun içerisindeki katalizör ve partikül süzen etken maddeleri kırıp egzozu sadece bir boru haline getirdikleri için AdBlue sorununu tetikledi" diye sözlerine son verdi.

 

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz 

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.