Almanya'dan memleketine karayolu ile tatile giden gurbetçi vatandaş, dönüş yolunda Avusturya'da yanlış aldığı araç vinyetesi (otoyol ücreti) için 120 avro ceza ödemek zorunda kaldı.

 

Yaşadıklarını Silayolu.com'a anlatan Y.S., " Türkiye'de tatil yaptıktan sonra Almanya'ya dönüş yoluna geçtik. Diğer ülkelerde olduğu gibi Avusturya'da da vinyete satın almak için bir benzin istasyonunda durduk.Daha önceden olduğu gibi araç camına yapıştırılan etiketli vinyeteden satın aldım. Fakat bir ay sonra satıcının, '30 Ağustos yerine 30 Eylül' tarihini işaretleyerek bize verdiğini Avusturya'dan gelen mektupla öğrenmiş oldum".

 

'İtirazım kabul edilmedi'

Y.S., mektubu gönderen kuruma; 'elimde vinyet satın aldığıma dair fatura olduğunu ve bu yanlışlığı satıcının yaptığına dair itirazda bulunsamda bana cevaben ' hukuki yola başvursanız bile bir sonuç alamazsınız. Eğer bu tutarı ödemezseniz 300 avro ödemek zorunda kalacaksınız' cevabı verildiğini mecburen değeri 8-9 avro olan vinyet için satıcının ve benim dikkatsizliğim nedeniyle artı 120 avro daha ödemek zorunda kaldım diye söyledi.Bu bana büyük tecrübe oldu bundan sonra internetten online vinyet alacağım diyerek sözlerine son verdi.

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz 

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.