İsviçre Zürih'te bir genel müdür, alkollü araç kullanarak kazaya sebep olduğu gerejçesiyle 45 bin 500 frank( 48.500 €) para cezasına çarptırıldı.

Zürih'te yaşayan 45 yaşındaki genel müdür Mart 2022'de, alkollü halde aracını evinin önünden otoparka park etmeye çalışırken komşusunun aracına çarpan sürücü, olay anında 1,86 promil alkollü olduğu tespit edildi.Bu kişi daha önce üç defa alkollü araç kullanmaktan hüküm giymişti.

Zürih Bölge Mahkemesi, sanığı günlüğü 350 franktan 130 günlük para cezasına mahkûm etti. Sanığın eşi ise kazayı kendisinin yaptığını iddia ederek eşini korumaya çalıştı. Ancak mahkeme, komşu ve diğer bir tanığın ifadelerine dayanarak sanığın suçlu olduğuna karar verdi. 

Ayrıca mahkeme, sanığın 2021'de benzer bir suçtan dolayı 30 bin frank para cezası aldığını da belirtti. Ehliyetine de el konulabileceği ifade edildi.

 Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz 

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.