Sırbistan Horgos Sınır Kapısı'nda gümrük yetkilileri, polisle işbirliği yaparak; bir yolcunun beyan ettiği 170.000 avroya ek olarak 40.000 avrodan biraz daha fazlasını kaçırma girişimini engelledi.

 

Olay, 20 Eylül 2024 Cuma günü Macaristan'nın Röszke Sınır Kapısı'ndan Sırbistan'a açılan Horgos Sınır Kapısı'na kayıtlı olduğu ülkenin belirtilmeyen ve içerisinde sadece şoförün bulunduğu BMW marka bir otomobilin yeşil kontrol geçişine gelmesiyle yaşandı. 

 

"Bildirecek bir şeyi olup olmadığı" sorulan yolcu, alışılmışın dışında bu zamana kadar şahit olmadığımız bir şekilde  ' kişisel bagajı ve 170 bin avro nakit taşıdığını ' söyledi. Buna rağnen Gümrük görevlileri, detaylı inceleme yaptıkları otomobilin arka koltuğunda bulunan gömleğin altında, beyan edilmeyen, 40 bin 875 avronun bulunduğu bir zarf buldu. 

 

Yolcuya usulüne uygun olarak bildirdiği nakit paraya ek olarak, beyanda bulunmadığı 40 bin 875 avronun 10 bin avrosu geri teslim edildi. Geri kalan 30 bin 875 avroya mahkeme tarafından verilecek karara kadar el konuldu. 

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.