Almanya’nın başkenti Berlin’in Eberswalde semtinde Türkiye kökenli bir ailenin yaşadığı evde çıkan yangında, Şanlıurfa Halfeti nüfusuna kayıtlı anne ile 5 yaşındaki oğlunun hayatını kaybettiği bildirildi.

Polis, Eberswalde’nin merkezinde bulunan 3 katlı bir binanın hem işyeri kısmında hem de konut olan tarafında yangın çıktığını, iki kişinin hayatını kaybettiğini ve 6 kişinin yaralandığını bildirdi.

Görgü tanıkları, ikinci kattaki bir pencerede bir kadın ve küçük oğlu yardım için çığlık atıklarını, yardım için uzatılan merdivene rağmen anne ve çocuk alevlerin içinde kayboldukları; olay anında babanın iş yerinden paydos ederek eve doğru geldiği bildirildi.

Yetkililerin yaptıkları açıklamada, nedeni henüz belirlenemeyen yangının zemit katta bulunan bir dükkanında başladığı ve hızla binaya doğru ilerlediği aktarıldı.Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Fotoğraf: dpa

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.