Türkiye'ye giden otomobilin içerisinde değeri 5 Milyon olarak tespit edilen külçe,madeni para,kolye,bilezik ve farklı çeşitlerde 125 kiloya yakın altın tespit edildi.

 

Olay, 11 Eylül 2024 Çarşamba günü Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'na açılan Kaptan Andreevo Sınır Kapısı'nda yaşandı. 

 

Kapitan Andreevo polis karakolu gümrük memurları, Türkiye'ye seyahat eden iki Bulgar vatandaşının bulunduğu araç içerisinde yaptıkları incelemede, aracın fabrika boşluklarına gizlenmiş 125 kiloya yakın altın tespit ettiler. Adamlar gümrük görevlilerine beyan edilecek mal taşımadıklarını söylediler. Kapsamlı gümrük incelemesi sırasında, ön panel kapağının çıkarılmasının ardından, arabanın hava yastığının yerinde dökümler, külçeler, madeni paralar ve sarı metal değerli madenler bulundu. 

 

Yetkililerin yaptığı açıklamalarda bu vakânın son 40 yılda bir seferde yakalanan 40 kilonun üzerinde ele geçirilen en büyük miktar olduğu belirtildi.

 

 

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.