Belçika'dan tatil yapmak için Türkiye'ye giden gurbetçi ailenin aracını yetkisiz kişi kullandığı için toplamda 320.000 Lira ceza yazıldı.

 

Yaz tatilini Türkiye'de geçirmek için memleketlerine giden gurbetçi ailenin yabancı plakalı aracını, Belçika'da ikâmet eden yeğeninin kullandığı sırada trafik ekiplerince yapılan kontrolde 'sürücünün bu aracı süremeye yetkili kişi' olmadığı gerekçesiyle araç bağlanarak gümrük otoparkına çekildi.

 

Başından geçenleri Silayolu.com'a anlatan vatandaş;" Geri dönüş yoluna çıkmasına bir kâç gün kala yabancı plakalı aracını gezmesi için Belçika ikâmetli yeğenine verdiğini, rutin bir trafik kontrolü sırasında ekiplerce aracının bağlandığını" söyledi.

 

'Yasak olduğunu bilmiyorduk'

Gurbetçi vatandaş, ekipler tarafından kendilerine, bilgilendirmede ' Yabancı Plakalı bir aracı Türkiye'de, ülkeye giriş yapan kişinin ülkede bulunması şartıyla, yurt dışında ikâmeti olan ve son 1 yıl içerisinden yurt dışında toplamda en az 185 gün şartını sağlayan birinci derece akrabaları ( anne,baba,eş ve çocukları) haricinde kullanmasının kesinlikle yasak olduğu bildirilerek, bana ve yeğenime 160'ar bin lira toplamda 320 bin lira ceza yazıldı" diye belirtti.

 

'Cezada İndirim Uygulandı'

Yaşanan olay sonrası Silayolu.com editörü İbrahim Yırtmaz ile irtibata geçen gurbetçi vatandaş, aldığı tavsiyeler sonrası 'Uzlaşma kuruluna' girmeyi talep etti. Uzlaşma kurulunda yapılan pazarlık sonrası kesilen cezada %60 indirim uygulanarak 64'er bin lira toplamda 128 bin lira ceza uygulandı. Kesilen cezayı ödeyen gurberçi vatandaş aracını otoparktan alarak yaşadığı ülke Belçika'ya doğru dönüş yoluna çıktı. 

 

'Aracınızı Kimseye Vermeyin'

Belçika'da yaşayan şahıs, " Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımıza buradan çağrı yapıyorum. Yabancı plakalı aracınızı, gerek Türkiye'de ikâmet eden gerekse şartları sağlamayan yurt dışı ikâmetlilerde dahil ' birşey olmaz' diyerek sürmesi için sakın kimseye vermeyin! Aracımı geri almak için 1 hafta uğraştım. Ödediğim cezeda cabası. Aksi taktirde benim gibi sizde sorun yaşarsınız" diyerek gurbetçi vatandaşlarımıza uyarılarda bulundu.

 

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.