Koblenz’de geçtiğimiz günlerde otobanda bir tırın karıştığı kaza olmuş ve kazaya karışan peynir yüklü tır devrilmişti. Polis merkezine ulaşan ihbar üzerine, merkez otoban polis istasyonunda çalışan bir polis memurundan kaza yerinin emniyete almasını istemiş. Olay yerine giden görevli  polis memuru ise olay yerini emniyete aldıktan sonra kaza yerinde bulunan kurtarma ekibinden etrafa saçılan peynirleri toplayıp, polis aracının bagajına yüklemesini istemiş.

554 euro değerindeki 180 kilo peynirleri çaldığı tespit edilen polis memuru şikayet üzerine hemen görevden el çektirilmiş ve mahkemeye verilmiş. Mahkeme polis memurunun‚ ‘‘Hırsızlığının af edilmez olduğunu ve görevi kötüye kullandığını‘‘ hükmederek göreve dönme isteğini de red etmiş.

Polis memuru mahkemede yaptığı savunmada, parçalanmış peynirleri çöpe gitmesin diye aldığını ve kendisinin aslında peynir yemediğini söylemiş. Tabi mahkeme bu bahanelere inanmamış, öte yandan peynirlerin nerede olduğu veya akibeti hakkında henüz bir haber yok.

 

Haber: www.silayolu.com

Mustafa Özbay