Fransa’dan Türkiye izine giderken Kapıkule Gümrüğü’ne 80 kilometre kala aracı bozulan ve çekici mafyasının eline düşen gurbetçi aile başından geçenleri Artı33‘e anlattı.

 

Bulgaristan’da aracı bozulunca çekici sigorta şirketinden çekici çağırdığını söyleyen Fransalı gurbetçi, “Sigortamla irtibata geçtim kendileri bana bir tane çekici göndereceklerini, gelecek olan çekicinin plaka numarasını verdiler ve başka çekiciye kesinlikle binmememiz gerektiği söylediler bizde beklemeye başladık. O arada bir tane çekici geldi duyduğumuz olaylardan dolayı o çekiciye güvenmeyerek aracımızı çektirmedik” ifadelerini kullandı.

 

Sigorta şirketinin gönderdiği çekicinin 150 kilometre Sofya tarafından gelip kendilerini 150 kilometre geriye götürdüğünü söyleyen gurbetçi aile sözlerine şöyle devam etti: “Çekici bizi ne olduğu belirsiz bir köye bıraktı ortalıkta bir garaj yoktu. Bir tane kapının önüne bıraktı oradaki insanlar bizi soymaya çalıştı ve arabamızın lastiğini patlattı. Elimizden hiçbir şey gelmiyordu kapıları kilitleyerek beklemeye başladık. Kuzenim Tufan’da Almanya’dan Türkiye’ye izine geliyordu ve sürekli irtibat halindeydik yine onu arayarak durumu anlattım. Olduğum yerin adresini gönderdim olduğum yere geldi onun sayesinde oradan gidebildik çevresi vardı çevresini arayarak arabamızı başka kişilere çektirip gereken işlemler yapıldıktan sonra yolumuza devam ettik” dedi.

 

“Elimizden bir şey gelmez”

Gurbetçi aile, daha sonra sigortasıyla irtibata geçerek durumu anlatsa da sigorta şirketi, “Maalesef Bulgaristan’ın sıkıntılı bir devlet ve böyle olaylar sürekli yaşanıyor. Elimizden bir şey gelmez” diyerek gurbetçi aileye ikinci bir şoku yaşattı.

 

“Canımızı zor kurtardık”

Sıla yolundaki sürücülerinde dikkatli olmaları konusunda uyaran Fransalı gurbetçi, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Çekici şirket bize Kapıkule’ye değil de anlaşmalı olduğu ortada garaj olmayan bir yere getirip açıkça bizi soyacaktılar. Kuzenim yetişmeseydi başımıza neler gelebileceğini düşünemiyorum. Canımızı zor kurtardık” dedi.

Kaynak ve Fotoğraf: arti33.com