9 Kasım Salı günü akşam 19:00 sularında Barbaros Mahallesi’nde gerçekleşen olayda Göktür B. Aynı sitede ikamet eden Başak Cengiz’e samuray kılıcı ile saldırdı. Ağır yaralanan Cengiz, kanlar içinde yere yığıldı. Yaralanan genç kadın, özel bir hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Cani saldırı sonucu hayatını kaybeden 28 yaşındaki genç kadının, mimar olduğu ve eğitim için Ankara’dan geldiği öğrenildi. Cinayet zanlısı Can Göktuğ Boz, Asayiş Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı.

Katilin Evinden Çıkanlar Şok Etti!

Genç kadına cani şekilde saldıran katilin evinden çıkanlar herkesi şok etti. Zanlının evinde yapılan aramada, duvarlara ‘’Spor yap, karnına bıçak sapla, tuzak kur, 2023 savaş, saldıran insanları öldür’’ gibi yazılar yazıldığı görüldü.

‘’İzlediğim Filmlerden Etkilendim’’

Zanlının ilk ifadesinde, polis ekiplerinin ‘’bu cinayeti neden işledin’’ sorusu üzerine, ‘’İzlediğim filmlerden etkilendim’’ diyen zanlının, güvenlik kameralarının incelenmesi ile samuray gibi giyinmeye çalıştığı, elinde samuray kılıcının bulunduğu görülüyor. Olay ile ilgili soruşturma devam ediyor.