Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı, yurtdışında yaşamakta olan vatandaşların tatil dönemlerinde yoğun olarak gittiği Konya Kulu ilçesinde ‘’Kulu Yurt dışı Vatandaşlar Festivali’’ düzenledi. Kulu Stadyumunda organize edilen bu festivalde çocuk tiyatrosu ile halk müziği konserleri ve daha pek farklı etkinlikler yer aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kulu Belediyesi ve Kulu Kaymakamlığı iş birliğinde gurbetçilerin tatillerini, izin dönemlerini geçirdiği Konya Kulu ilçesinde Kulu Yurt dışı Vatandaşlar Festivali düzenlendi. Düzenlenen bu festivale YTB Başkanı Abdullah Eren’de katıldı.

YTB Başkanı Eren, dünyanın dört bir yanında yaşamakta olan Türklerin işlerini, işlemlerini kolaylaştırmaya çalıştıklarının da altını çizdi. Festivale katılan gurbetçilere ‘’Konya Kulu’ya anavatanınıza hoş geldiniz diyorum’’ diyerek seslenen Abdullah Eren, sözlerine şöyle devam etti. ‘’Yurt dışında yaşamakta olan vatandaşlarımızın çektikleri zorlukları yakinen biliyoruz, yaşadığınız ülkelerde uygulanan kurumsal ırkçılığı, ayrımcılığı biliyoruz. Sizlerin ne kadar zor şartlarda bu ülkelerde tutunmaya çalıştığınızı ve gayret gösterdiğinizi biliyoruz.  YTB’yi, Türkiye’de sizlerin bir kurumu olarak düşünün ve lütfen öyle telakki edin’’ dedi.

Eren, ‘’Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere bir talimatı var, nerede bir vatandaşımız var ise orada olacaksınız nerede bir Türk var ise orada olacaksınız. Bizler genelde yurt dışında faaliyet gösteren bir kurumuz ancak baktık yazın Kulu’da yurt dışından gelen pek çok vatandaşımız var, bizlerde buraya gelmeye ve burada olmaya karar verdik. O neden ile sizlerle beraberiz’’ dedi.

YTB Başkanı Abdullah Eren’in konuşmasının ardından TRT’de yayınlanmakta olan Rafadan Tayfa çizgi filmi, çocuk tiyatrosu üyelerince canlandırılırken, Kültür Turizm Bakanlığı Halk Müziği Orkestrası konser verdi.