Hollanda’da yaşayan T.İ adlı bir Türk vatandaşı Karavan ile Türkiye’ye gittiğine bin pişman oldu.

Yaklaşık 2 ay önce Hollanda’dan Türkiye’ye karavanıyla giden T.İ., başından geçenleri Silayolu.com'a anlatırken halâ olayın şokunu atlatamadığını ve olayı şu şekilde devam ediyor...

‘’Bende bir gurbetçi olarak yakın zamanda başımdan geçen tuhaf bir olayı anlatayım. İki ay önce karavan araçla Türkiye’ye gittim. Burada araç içi mobilya değişikliği için biriyle 15 bin euro’ya anlaştım. İş bittikten sonra ödemeyi yapıp, faturamı aldım ve Edirne Kapıkule’den çıkış yapmak için sınır kapısına geldim. Görevli memur ‘çıkamazsanız’ dedi. Neden dedim ‘Bu araç giriş yaptığınız gibi değil, içi değişmiş’ dedi. Faturasını ve nerede yaptırdığımı göstermeme rağmen bana 2,5 milyon TL (70 bin euro) ceza yazdılar. Şok oldum. Yetkili makamları aradım, derdimi anlattım ama maalesef cezayı ödemekten başka çarem olmadığını tekrar tekrar söylediler. Ben de kendilerine, bu teze göre mesela benim burnum büyük Türkiye’de estetik yaptırdım veya yeni diş yaptırdım yine mi çıkış yasak olacak? Değişiklik yaptırdım diye.

Ardından bana müdür gelecek bekle dediler, 12 saat karavanda uyudum. Sabah müdür geldi ve uzlaşma masası kuracaklarını söyledi. Anlat dediler, anlattım. Karavanın 30 yıllık emeğim olduğunu, içini güzelleştirmek için ülkem kazansın diye Türkiye’ye getirdiğimi ve yaptırdığımı söyledim. Faturayı, nerede yaptırdığım dair adresi verdim. Herşeyin kağıtlı olduğunu ve bir haksızlıkla karşı karşıya olduğumu, belirttim. Bu cezaya anlam veremediğimi söyledim. Daha sonra kendi aralarında değerlendirerek, cezayı 200 bin TL’ye (6 bin euro) indirdiler. Öde ve yoluna devam et dediler. 200 bin TL cezayı ödeyerek makbuzu aldım. Ne yalan söyleyeyim oradan arkama bile bakmadan uzaklaştım. ‘’ diye sözlerine son verdi.

Haber: Silayolu.com

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.