Kapıkule Sınır Kapısı’nda alınan yeni önlemler ile birlikte yurda girişlerin hızlandırıldığını belirten Edirne Valisi Ekrem Canalp, gurbetçilerin yoğun zamanlarda sınırda bekledikleri sürenin ‘’sondaj usulü’’ sayesinde 30 dakikaya indiğini belirtti.

Yıllık izinlerini, memleketleri Türkiye’de geçirmek isteyen gurbetçiler için Kapıkule’de hazırlanmış olan karşılama stantlarını inceleyen Vali Ekrem Canalp, gazetecilere verdiği demeçte gurbetçilerin Türkiye’ye girişlerinde konforlu olmalarını sağlamak adına hayli çaba sarf ettiğini ekledi.

Kapıkule sınır kapısından geçerek memleketleri Türkiye’ye giriş yapan gurbetçilerin ‘hoş geldin broşürü’ ile karşılandığını ve çeşitli ikramlarda bulunduklarını belirten Vali Canalp, yurda giriş ve çıkışlarını kolaylaştırabilmek adına çalışmalar yaptığını belirterek şunları ekledi:

‘’Bulgaristan’dan Türkiye’ye girişlerinde Bulgar makamları genellikle çok hızlı şekilde pasaport işlemlerini yapabiliyorlar. Bizim bu hıza ayak uydurabilmemiz önemli. Yani oradan ne kadar çok geliyorsa oradan geleni olduğu gibi alabilirsek, gurbetçimiz Bulgaristan sınırında daha az bekliyor. Dolayısıyla geçmiş yıllarda günlük 7 bin kişi giriş yaptıysa takribi 6-6,5 saatlik bekleme süreleri söz konusu olabiliyordu. Ama bu yıl uygulamış olduğumuz yeni modelle birlikte, sondaj usulü ile gümrük bagajlarına bakmak usulüyle, çok hızlı bir şekilde araç almaktan dolayı bekleme sürelerimiz 30-40 dakikalara düşmüş durumda. Dolayısıyla 6 saat yerine 30-40 dakika bekliyor olmak bizim açımızdan mümkün hale geldi.