Hürriyet’te yer alan habere göre; Almanya’da yaşayan gurbetçi Züleyha Schumacher, Konya Selçuklu’daki arsasından geçen yolu ‘’Bu cadde tapulu arazimiz olduğu için kapatılmıştır’’ yazısı asarak kapattı.

2012’de Selçuklu ilçesinde bulunan Bosna Hersek mahallesindeki arsayı yatırım amacı ile aldı. Aldığı 16 bin 670 metrekarelik arsanın detaylarını incelemeyen gurbetçi Züleyha Schumacher, bu arazinin yaklaşık 13 bin metrekaresinin yol olarak kullanıldığını öğrendi ve avukatı aracılığı ile dava açtı. Dava sonucu arsanın yaklaşık olarak 13 bin metrekarelik alanından 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere yol geçtiği tespit olundu.

Gurbetçi Schumacher, arsanın yol geçtiği bu kısmına ‘’ Bu cadde tapulu arazimiz olduğu için kapatılmıştır’’ yazısı asarak, kum ve şerit çekti. Yolun kapatıldığını gören sürücüler ise geri dönmek zorunda kaldı.

Gurbetçi Schumazher’ın avukatı Tevfik Buğdaycı, ‘’Almanya’da oturan müvekkilim, 2012’de buradaki yolu görmeden yatırım amacı ile arsayı satın almış. Müvekkilim bana vekalet gönderdi, gayrimenkulün durumu tespit için. Mahkeme kararı ile yaptırdığım tespitte 13 bin metrekarelik kısmın yol olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine yaptığımız görüşmelerden de netice alamayınca valiliğe dilekçe yazdım, mülkiyet hakkı kutsal. Bizim müvekkilimizin gayrimenkulü kamulaştırılmadan yol olarak kullanılmış, bu işi çözemeyince davalı idareler şunu bekliyor, kamulaştırma davası açmasını bekliyor. Kendisi kamulaştırmıyor. Dava açınca bu dava 6 yıl sürecek. İcraya koymanızda mümkün değil, müvekkilim ile görüştüm. Müvekkilim ise ‘2Yolu kapat ve bizim sınırlarımıza tel çek’’ dedi. Son 5 yıl kira bedeli için ecrimisil davası açtık. Kutsal mülkiyet hakkımızı korumak için yolu kapatıp, koruma önlemleri aldık’’ dedi.

Kaynak: Hürriyet