Mart ayında Avrupa Birliği üyesi ülkelerde yaşayan 7 bin 646 kişiyle görüşülerek yapılan araştırmaya göre Avrupalıların AB’ye olan inancı giderek azalıyor.

 

İngiltere, Fransa, İtalya ve Yunanistan Avrupa Birliği projesine olan inancın azaldığı başlıca ülkeler. Araştırmaya göre; Avrupa’da AB’ye olumlu bakanların oranı 2012 yılında yüzde 60 iken bu oran 2013 yılında yüzde 45’e kadar geriledi. Son zamanlarda AB hakkında yapılan en kapsamlı çalışma olan araştırmaya göre; Avrupalıları en çok endişelendiren konuların başında devletin ekonomik durumu geliyor. 

AB üyesi birçok ülkede halk devletin ekonomik geleceğini karamsar görüyor. Araştırmaya göre; Yunanistan’da halkın sadece yüzde 1’i, İtalya’da yüzde 3’ü, İspanya’da yüzde 4’ü, Fransa’da ise yüzde 9’ü devletin ekonomisinin iyi olduğunu düşünüyor. Araştırmada ayrıca; Avrupalıların seçilmiş liderlerine olan güvenleri giderek düştüğü vurgulanıyor. Bu durumun tek istisnasi ise; Almanya Cumhurbaşkanı Angela Merkel. Araştırmaya göre; Merkel hariç, Avrupa’nın önde gelen liderlerinin çoğunun kamuoyu güveni azalıyor. Samanyoluhaber