Bursa’ya tatile giden ailenin aracının kapısı bebek Ahmet içerideyken kilitlendi. Baba 35 derece sıcakta çilingiri bekledi

 

Almanya’dan tatil için Bursa’ya giden C. Ailesi’nin bes aylık bebekleri Ahmet Musab C., asırı sıcakta kilitli kaldıgı otomobilde az daha ölüyondu. Olay Bursa’nın Yıldırım ilçesindeki Yesil Türbe önünde meydana geldi. Aile türbeyi gezmek için araçtan inerken, Minik Ahmet içerideyken kapılar aniden kilitlendi.

Baba M. C.’nin kendi imkanlarıyla kapıyı açma çabası sonuç vermezken esnaf ve vatandasların da tüm çabası sonuçsuz kaldı. Çocugun otomobilde fenelasabilecegi hesaplanarak itfaiye, polis ve ambulans olay yerine çagrıldı.

ÇİLİNGİRİ BEKLEDI

Olayın ilginç yanı bundan sonra başladı. Itfaiyenin ve çevredeki vatandasların camı kırarak çocuğu çıkaralım teklifine ‘hayır’ diyen baba kapıyı açması için çilingir çagırdı. Babayı camı kırmak için ikna edemeyen itfaiye kavurucu sıcaktan etkilenmemesi için otomobilin camlarını branda ile kapattı.

Olay yerine gelen çilingir kapıyı zorlukla açarak Ahmet’i araçtan çıkarırken, baba çekim yapan gazetecilere tepki gösterdi. 35 derece sıcagın altında araçta mahsur kalan minik Ahmet’e saglık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı ve çocugun durumunun iyi oldugu belirtildi.

SABAH