SON DAKİKA – BELGRAD – SılaYolu.com EuroTürkassist Avrupalı Türklerin Yol Yardım Temsilcimiz Türkiyem Restaurant Sahibi Bilal Keskinoğlu Bildiriyor.

 

SılaYolu.com EuroTürkassist Avrupalı Türklerin Yol Yardım Temsilcimiz Bilal Keskinoğlu Haber merkezimize şu bilgileri aktardı.

Bulgaristan-Sırbistan sınırında bulunan sınır kapıları küçük araç geçişlerine tamamen  kapatıldı.’Sırbistan sınır kapılarından yolcu ve araç geçişlerine izin verilmiyor.dedi

MACARİSTAN -SIRBİSTAN SINIRLARI YOLCU GEÇİŞLERİNE KAPALI

Avrupa’dan Türkiye’ye karayolundan seyahat eden bir çok vatandaşımızın transit geçtiği güzergah üzerinde bulunan ülkelerin Macaristan ve Sırbistan sınır kapılarında virüse karşı sert önlemler alındı.Macaristan ve Sırbistan arasında  yolcular sağlık kontrolünden geçiriliyor ve bu sınırlarda sadece kendi vatandaşlarına ülkelerine dönüş izni veriliyor. Bunun dışında Avrupa’dan gelen yolculara sınırlar kapalı ve kesinlikle geçişlere izin verilmiyor.

‘’Koronavirüs yayılmasını önleme amaçlı ‘Ülke çapında 5 sınır kapısından Macaristan’a ve Sırbistan’a yabancı uyruklu yolcuların geçişlerine izin verilmiyor.

Diğer yandan Sırbistan Bulgaristan’ Kalotina sınır kapısında’da Virüs nedeniyle geçişler durduruldu ‘AB Birliği ülkelerinden gelen vatandaşlar ülkeye alınmıyor.

ÜLKELER SADECE DÖNÜŞ YAPMAK İSTEYEN KENDİ VATANDAŞLARINA GEÇİŞ İZNİ VERİYOR

Bulgaristan-Sırbistan sınır kapılarından yolcu ve araç geçişlerine sınır kapıları kapatıldı.

Avrupa’dan Türkiye’ye karayolundan seyahat eden bir çok vatandaşımızın transit geçtiği güzergah üzerinde bulunan ülkelerin Macaristan ve Sırbistan sınır kapılarında virüse karşı alınan önlemler kapsamında’ Macaristan ve Sırbistan arasında  sadece kendi vatandaşlarına yönelik geçiş izni verildiği belirtiliyor.

Alınan bilgide Avrupa’dan Türkiye’ye karayolundan seyahat ederken bir çok vatandaşlarımızın transit geçtiği Sılayolu ülkelerinde Slovenya,Hırvatistan, Macaristan  Sırbistan ve Bulgaristan sınır kapılarında virüse karşı alınan önlemler genişletildi. Bu ülkelerden sadece ülke vatandaşlarının dönüş yapabilecekleri ve onların da ülkelerine varışlarında iki hafta süreyle karantina altında tutulacakları belirtiliyor.

Elçilikler Türkiye ‘ye seyahat etmek isteyen vatandaşların seyahatlerini ertelemeleri konusunda vatandaşları uyarıyor.

Haber : SilaYolu.com / Bilal Keskinoğlu -NİŞ

Foto: SilaYolu.com