Bosna-Hersek'ten Hırvatistan'a giriş yapan bir araç içerisinde yapılan incelemede beyan edilmeyen 53.100 avro nakit para bulundu.

Olay, Hırvatistan'ın Svilaj Sınır Kapısı'nda yaşandı. Yalnız olarak Almanya'ya seyahat eden bir Alman vatandaşının bulunduğu Alman plakalı araçta, gümrük memurlarının incelemesi sonrası 53.100 avro nakit para bulundu.

Yapılan açıklamada beyan etmeden döviz geçirmeye çalışan şahsa, belirli kanunun 69a maddesi uyarınca 13.266 avro para cezası kesildiği bildirildi.

Beyan Etmek Zorunlu

Gerek karayolu gerekse havayolu ile seyahat eden yolcuların kişi başı 10.000 avro üzerindeki miktarı öncesinde doldurulan " Nakit Beyan Formu" ile birlikte tüm sınır kapılarında ibraz etmeleri gerektiğini bir kez daha okurlarımıza hatırlatmak isteriz.

 

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz 

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.