Soygun 09.09.2022 tarihinde sabaha karşı Mersin - Tarsus Yeniköy mevkisinde bulunan Pelit Taşpınar tesislerinde yaşandı.

 

Yaşanan hırsızlık olayını silayolu.com ' a anlatan baba M.T. : 

" Avrupa' dan Türkiye' ye yıllık iznimizi kullanmak için geldik ve tatilimizi yapmak için ailece İzmire geldik. Bir kaç gün sonra Gaziantep' e yakınlarımızı ziyarete gitmek.için yola çıktık. Üzerimizde günlerce süren binlerce kilometrelik sılayolunun yorgunluğu vardı. Yolculuk esnasında Mersin Tarsus Yeniköy mevkisinde bulunan Pelit Taşpınar dinlenme tesisinde dinlenmek için durduk. Uykuya daldığımız esnada karşımıza bir araç park etti ve uzun farlarını yakarak bizim araca selektör yaptı. Kısa bir zaman sonra aracımızın yanında da iki kişi tartışmaya başladı ve Türkçe konuşmuyorlardı. Bende sessiz olmaları için kornaya basarak tepki gösterdim. Yan tarafımda oturan eşimde uyukluyordu. Biranda hırsızların biri aracımızın tekerini patlatırken yüzü maskeli diğer hırsız bir cisimle eşimin oturduğu taraftaki camı kırdı ve eşimin kucağında olan ve içerisinde 4 adet pasaport ve oturum kartları, araç sigorta belgesi, 1 ehliyet, 1 kredi kartı ve yaklaşık 8000 Avro bulunan sırt çantasını " çaldılar.  

 

Bir anlık dalgınlığımızdan faydalandılar. Önce dikkatimizi dağıtmak için tartışma numarası yaptılar sonrasında ise saniyeler içerisinde camı kırarak çantamızı çaldılar diye aktardılar.

 

Yaşanan soygun sonrası yarım saat içerisinde jandarma ekiplerinin olay yerine gelmesi sonrası ekiplerin kendilerine " soğuk davrandıklarını hatta şikayetçi olmamalarını imâ ettikletrini aktaran M.T. " Dinlenme tesisi yetkilileri ile görüştüklerini ve yetkililerin daha öncede bir çok kez bu tesiste soygun yapıldığını " buna binaen kamera kayıtlarına bakmak istediklerinde ise kendilerine görüntüleri izlemek için kodu bilmedikleri gibi komik bahaneler ürettiklerini söylediler ve bu durum bizde ister istemez şüphe uyandırdı. Sanki zaman geçirmeye çalışıyorlardı diye aktaran M.T. ayrıyeten savcılığa bu konuda suç duyurusunda bulunacağını aktardı.