Olay, 1 Ekim 2024 Salı günü Hırvatistan'dan Sırbistan'a açılan Batrovci Sınır Kapısı'nda Yaşandı.Gümrük memurları, polisle işbirliği yaparak yabancı plalalı bir araçta detaylı inceleme yaptı. Araç içerisinde bulunan bagajlarda yapılan incelemede toplam 1,8 milyon dinar ( 15.380 avro) değerinde lüks marka ürünler tespit edildi.

 

 

Mercedes van araç içerisindeki yolcular, beyan edecekleri birşey olmadığını söyleselerde gerçek inceleme sonra ortaya çıktı.Daha sonra yapılan detaylı kontrolde, yolculardan birinin valizindeki kişisel eşyalar arasında, toplam değeri 4.785 avro olduğu tahmin edilen "Chanel" ve "Celine" markalarına ait iki lüks kadın çantası ele geçirildi. 

 

Birkaç dakika sonra, aynı arabada seyahat eden bir yolcunun kişisel bagajında ise ünlü "Saint Laurent" markasına ait başka bir lüks çantanın yanı sıra "Chanel" markasının özel koleksiyonundan pahalı bir altın kolye keşfedildi.değerli eşyakarın toplam değerinin 10.250 avro olduğu tahmin ediliyor. 

Beyan edilmeyen lüks mallara, yetkili mahkemenin kabahat davasının vereceği karara kadar geçici olarak el konuldu.

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz 

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.