Almanya'dan karayolu ile Türkiye'ye tatile giden gurbetçi çifte, Hırvatistan Sınır Kapısı'nda beraberlerinde bulundurdukları iki kutu böcek ilacı için 9000 avro ceza yazıldı.

 

Yaşadıklarını Silayolu.com'a anlatan B.B.; " Türkiye'de izinimizi bitirdikten sonra dönüş yoluna koyulduk. Hırvatistan'a kadar herşey sorunsuz geçti. Hırvatistan Sınır Kapısı'nda aracımı detaylı aramaya tabi tuttular. Almanya'da ki evimi basan böceklerden kurtulmak için aldığım iki kutu böcek ilacını buldular.Meğerse bu ilacı getirmek yasakmış fakat biz bunu bilmiyorduk" diye ifade etti.

 

'9000 Avro Ceza Yazdılar'

Gurbetçi vatandaş, " Yasak olduğunu bilmediğimi ifade etsemde iki kutu böcek ilacı için 9000 avro ceza ödemem gerektiğini " söylediler. Dönüş yolunda olduğumuz için haliyle zaten büyük miktarı zaten ödememiz mümkün değildi.Almanya'da ki kızımla irtibata geçtim ve durumu anlattım. Kızımda Silayolu.com'la irtibata geçerek durumu mesajla anlatmış ve yardım talebinde bulunmuş.

 

Silayolu.com'a Çok Teşekkür Ediyoruz

B.B., Olay sonrası Sıla Yolu editörü İbrahim beyin verdiği bilgilerle hareket ederek her ne kadar birgünümüze mâl olsada, 9000 avroluk cezada indirime gidilerek 4850 avro olarak cezada karar kılındı. Kızım bir transfer firması ile online olarak parayı gönderdi ve sonrasında gümrük memurları geçişimize izin verdi. Başımıza gelen bu olayda bize bilgi desteği vererek yardımcı Silayolu.com ekibine minnettar olduğumu ifade ederek sözlerine son verdi.

 

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz 

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.