Paris'ten Türkiye'ye giden iki yolcunun valizinde 2,4 milyon Avro nakit para ele geçirildi. Ele geçirilen para bugüne kadar yapılan en büyük operasyon olarak kayıtlara geçti.

 

Paris Charles de Gaulle-Roissy Havalimanı’ndan Türkiye’ye gitmek üzere yola çıkan iki yolcu, yanlarında taşıdıkları 2,4 milyon Euro nakit parayla yakalandı. Olay, İstanbul’a gitmek üzere hazırlanan iki yolcunun rutin gümrük kontrolü sırasında ortaya çıktı.

 

 

Cezayir uyruklu iki kişinin üzerinde yapılan aramada, bir kısmı İsviçre frangı olmak üzere toplamda 2,4 milyon Euro nakit paraya el konuldu.

 

 

Yakalanan 32 ve 39 yaşlarındaki şüpheliler, kendilerini tekstil tüccarı olarak tanıttı. Ancak, yüksek miktardaki nakit para taşıdıkları ve paranın kaynağını belirtmedikleri gerekçesiyle, ulusal kamu maliyesi dolandırıcılıkla mücadele bürosu (ONAF) tarafından soruşturma başlatılarak zanlılar gözaltına alındı.

 

Davaya yakın bir kaynak, Roissy Havalimanı’nda bu miktarda ele geçirilen nakdin, bugüne kadar yapılan en büyük operasyonlardan biri olduğunu ifade etti. Aynı havaalanında 2021 yılında da Türkiye’ye gitmekte olan başka bir yolcunun 500 bin Euro nakit parayla yakalandığı belirtildi.

Kaynak: arti33.com