Türkiye'den Almanya'ya doğru seyahat eden gurbetçi ailenin içerisinde bulunduğu araçta zeytinyağ tenekesine gizlenmiş 3 Kilo 890 gr altın tespit edildi.

Daha önce benzerlerine birçok kez rastladığımız ve okurlarımızla paylaştığımız altın kaçırma girişimine bir yenisi daha eklendi. Olay, Edirne'den Bulgaristan'a açılan Sınır Kapıları'ndan biri olan Kaptan Andrevo Sınır Kapısı'nda yaşandı.

Türkiye'den Almanya'ya doğru seyir halinde olan ve içerisinde karı-koca ve iki çocuklarının bulunduğu Stuttgart plakalı araç, Bulgaristan Gümrük Memurları tarafından detaylı incelemeye tabi tutuldu. İnceleme sırasında memurların dikkatini kişi başı 2 litreden fazla geçirilmesi yasak olan zeytin yağ tenekesi çekti.

Ekiplerin yaptığı incelemede, zeytinyağ tenekesinin içerisine gizlenmiş değeri yaklaşık 280.000 Avro olarak belirlenen 3.890 gr altın tespit edildi.Olayla ilgili mahkeme süreci başlatılırken yakalanan altınlara el konuldu, yolcuların geçisine ise izin verildi.

Haber: Silayolu.com İbrahim Yırtmaz

Silayolu.com internet sitesinde paylaşılan haberlerin, kaynak linki verilmeden başka platformlarda paylaşılmasının veya video habercilikte kullanılmasının hukuki bir suç olduğunu hatırlatır! Bu uyarıyı dikkate almayan kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etmek isteriz.