Gurbetçileri hedef alan akıl almaz bir dolandırıcılık yöntemi daha ortaya çıktı.  Dolandırıcılar ‘Avrupa’da yaşayan Türkleri inanılmaz yöntemlerle dolandırmaya başladılar.

Yurtdışında yaşayan Türkler cep telefonu üzerinden dolandırılıyor. Gurbetçileri hedef alan akıl almaz bir dolandırıcılık yöntemi daha ortaya çıktı. Dolandırıcılar ‘Avrupa’da yaşayan Türkleri inanılmaz yöntemlerle dolandırmaya başladılar.

Strazburg Başkonsolosluğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşeliğinden alınan bir yazıda, Fransa’da ikamet eden vatandaşlarımızdan bazılarının, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşeliğine başvurarak Türkiye’den telefonla aranarak pasaport numarası üzerinden yapılan çekilişte araba kazandıklarını, kazanan kişiye ait bilgilerin “www.cekilislermudurlugu.com” sitesinden doğrulanabileceğini, arabanın kendilerine verilebilmesi için belirli bir ücretin havale edilmesi gerektiği şeklinde telefonlar geldiği yönünde ihbarda bulundukları ifade edilmekte. Yetkililer’ Vatandaşlarımıza, böyle bir arama yapılırsa itibar etmesinler. dediler.

SilaYolu.com