BELGRAD : Avrupa’dan Türkiye’ye karayolundan seyahat eden vatandaşlarımızın transit geçiş yaptığı ülkeler gün geçmiyorki nerdeyse her gün değişik kararlar alıyorlar. Gurbetçilerin kullanmak zorunda kaldığı Sırbistan, koronavirüs sonrası sınırlarda geçişleri mümkün kılabilmek için yeni kararlar uygulamaya başladı.

Daha önce sırbistan dan geçiş yapabilmek için yolculardan ön bildirim şartı  isteyen Sırbistan şimdi de yolculardan 72 saati geçmemiş Covid-19 taşımadıklarına dair negatif PCR test sonucu gösteren belge şartı getirdi

Belgrad Türk Büyükelçiliği, Sırbistan sınır geçişleri ile ilgili alınan yeni karar hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada ‘ Sırbistan’a girişte 12 yaşına kadar çocuklar için (birlikte seyahat ettikleri ebeveynleri, vasileri veya aile üyeleri Covid-19 taşımadıklarına dair negatif PCR test sonucu gösterdikleri takdirde)ayrıca PCR testi sonucu aranmayacağı Sırbistan Dışişleri Bakanlığınca bildirilmiştir.deniliyor.

Açıklamada şunlara dikkat çekiliyor.

‘Ülkeye giriş yapıp transit geçecek kişiler T.C Belgrad Büyükelçiliğine Sırbistan’dan geçiş izni müracatı başvurusu yaparak öncelikle geçiş izni alması gerektiği ve ayrıca kişilerin yaşadıkları ülkeden 72 saatten eski olmamak şartıyla kişiye ait korona test sonucunu gösteren belge almak zorunda ve bu belgeyi Sırbistan’a girişte göstermek zorundalar. Test sonucu negatif olanlar ise ülkeye giriş yapabilecek. Yapılan açıklama şöyle:

Değerli Vatandaşlarımız,

Sırbistan Resmî Gazetesi’nde yayımlanan, yabancı şahısların Sırbistan’a girişlerinde aranacak şartlara ve uygulamalara ilişkinbazı kararlar aşağıda sunulmuştur.

Bulaşıcı hastalıkların önlenmesi amacıyla, aşağıdabelirtilen şartlarla, yabancıların Sırbistan’a girişlerine izin verilecektir:

– Gelmiş oldukları veya Sırbistan’a girişyaptıkları ülkeninyetkilendirilmiş ulusal tanılaboratuarlarıncadüzenlenen ve son 72 saat içinde yapılan SARS-CoV-2 virüs taşınmadığına dair negatif PCR test sonucu ibraz eden, ikamet izni ya da transit geçiş izni bulunan yabancılar

(Sırbistan’dan transit geçiş izinleriSağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı temsilcileri tarafından oluşturulan Hükümet Çalışma Grubu tarafından verilmektedir).

(Sırbistan’a girişine izin verilen şahısların Sırbistan Cumhuriyeti’nden transit geçişlerine ya da Sırbistan’da konaklamalarına dair koşullar bahsekonu Hükümet Çalışma Grubu tarafından belirlenecektir.)

Covid-19’un Sırbistan’a getirilmesinin ve yayılmasının önlenmesi, ayrıcasalgının bastırılması amacıyla Sırbistan‘a giren Sırbistan Cumhuriyeti vatandaşları ve süreli ya da süresiz ikamet izni hamili yabancılar için 14 gün süreyle tıbbi gözetim (ev karantinası) önlemi uygulanacaktır. Epidemiyolojik duruma ve yapılacak risk değerlendirmesine göre, ilgili Bakan tarafından farklı tıbbi gözetim önlemleri de belirlenebilir.

Sırbistan Cumhuriyeti’ne geldikleri ya da giriş yaptıkları ülkenin yetkilendirilmiş ulusal tanı laboratuarlarınca düzenlenmiş
olan ve son 72 saat içinde yapılan SARS-CoV-2 virüsü taşımadıklarına dair
negatif PCR test sonucu ibraz edenler ve(Covid-19’a ilişkin herhangi bir
semptom göstermemeleri şartıyla) yurtdışında 72 saatten az kalanlar, SARS-CoV-2 virüsünün sebep olduğu akut solunum hastalığına karşı 14 gün süreyle tıbbi gözetim önlemi (ev karantinası) uygulanmadan Sırbistan Cumhuriyeti’ne
girebileceklerdir.

Saygıyla duyurulur.

 

SılaYolu.com olarak bu işin sonu bu uygulamaların sonu nereye varacak merak ediyoruz.

 

Haber: SilaYolu.com Haber Merkezi

Kaynak gösterilmeden yayınlanması yasaktır