Sırbistan gümrüğünde sıkı aramalar yapılıyor.

 

Sırbistan Niş Aleksinaç Bosphorus hotelde konaklayarak Türkiye’ye doğru yola devam eden

BAD PYRMONT Türk Kültür Merkezi Başkanı Mustafa Aygün.

SılaYolu Türk Otomobil Kulübü Başkanı Sezai Koç’a Sırbistan gümrüğünde yaşadığı olayı anlattı.

Aygün ‚ Sırbistan Gümrük Memurlarının Türk Yolcularına karşı Negatif tutumlar sergilediklerini gördüğünü söyledi.

Aygün ‚ Sözlerine şöyle devam etti.

Mustafa Aygün, Öncelikle, SılaYolu.com SılaYolu Avrupa Türk Otomobil Kulübü olarak yapmış olduğunuz çalışmaları taktirle karşılıyor, başarılarınızın devamını diliyorum, daha şimidye kadar hiç bir kuruluş sizin gibi Avrupalı Türklerin haklarını aramadı, ve hiç kimse şimdiye kadar bu yollarda vatandaşa sahip çıkmadı.Sılayolu Türk Otomobil kulübü sayesinde bu yollarda çekilen sıkıntıların azalacağına inanıyor, başarılanızın devamını diliyor ve vatandaşlarımıza sahip çıkmaya devam etmenizi istiyor ,yetkililerden de artık vatandaşlarına sahip çıkmalarını istiyoruz dedi. Sizlerin burdaki türklerin öncüsü olmanızı ve onları korumanızı istiyoruz dedi.

Mustafa Aygün‘ Başından geçenleri şöyle anlattı.

Sırbistan’da Türklere karşı hafiten bir ön yargı ve ırkcılık sergilediklerini görüyorum,Benide Sırbistan gümrüğünde belirli konularda aramamaları gerek olduğu halde ,üzerimi ve aracımı didik didik aradılar. Üzerimi aradılar‘ yanımda 3 bin eurodan fazla para olmadığını söylememe rağmen üzerimi aradılar ve üzerimi aramakla kalmayıp arabamı didik didik ettiler.Ben onların böyle bir hakka sahip olduklarına inanmıyorum. Yetkililerden vatandaşların bu yollarda yaşadıkları sorunlara bir son verilmesi için sizin öncülüğünüzde gerekli adımların atılmasını istiyoruz, dedi.

Aygün ‚Ayrıca Bosphorushotel Sahibi ‚Fevzi Şilik Bey’e de böyle güzel bir hotel ve tesis kurdukları için teşekkür ediyorum. Bosphorsuhotel, SılaYolu Güzergahında en güvenli ve en kaliteli hotellerden bir tanesi, buraya da sizlerin referansıyla geldim ve çok memnun kaldım dedi.

Burada müşteri memnuniyeti ön planda tutulduğunu görüyorum, Fevzi bey’de gerçekten tüm müşterileiryle tek tek ilgileniyor, kendisine bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum,dedi.

Haber: Sezai Koç

Sırbistan / Niş Aleksinac

Bosphorushotel