Yıllık izinlerini tamamlayıp Kaldıkları ülkelere geri dönen gurbetçiler’ Hafta sonu yine ‘Kapıkule’de perişan oldular. Vatandaşlarımız hafta sonu yine Kapıkule’de 5 ile10 Saat arasında beklediklerini bizlere aktardılar.. Detaylar haberde…

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nden edinilinen bilgide 1-18 Ağustos 2017 tarihleri arası Kapıkule’den çıkış yapan yolcu aracı sayısı 51 bin 431. Yolcu sayısı ise 243.026 kişi.

Gelişlerde yaşanan yoğunluk bu günlerde dönüşlerde yaşanıyor ‘ Kapıkule’deki bekleme süreleri de insanları perişan ediyor. Ziyaretçilerimizden gelen şikayetlere baktığımızda ‘Hafta sonu oluşan yoğunlukta sınır kapılarında yine uzun kuyruklar oluştu.Özellikle Kapıkule’de ‘Bulgaristan’a geçişte yine uzun araç kuyrukları oluştuğunu gözlemledik, SılaYolu.com’un gözü kulağı olan gönüllü muhabirlik yapan üyelerimiz SılaYolu.com’a anlık gümrük durumlarını ve görüntüleri bizimle paylaşıyorlar, Yine üyelerimizden gelen bilgilerde ‘Kapıkule’de Bulgaristan’a 10 saatte geçtiklerini ve perişan olduklarını söylüyorlar.

Almanya’nın ‘Hamburg şehrinde ikamet eden ‘Taner.S. Vatandaşımız senelik izinlerini tamamlayarak  perşembe günü dönüş için yola çıktığını Kapıkule’de ‘ Bulgaristan’a geçiş yapabilmek için tam 8 saat beklediğini söyledi.Taner S. Sınır kapıları adeta bir sırat köprüsü gibi,yetkililer artık bu çileye bir son vermeli, Bu beklemelere çare bulmalılar. dedi.

An itibariyle Sınır kapılarında dönüşler devam ediyor, Sınır kapıları an itibariyle sakinleşmiş durumda. Ancak ‘ Vatandaşlarımıızn ‘ Sırbistan, Macaristan gümrüklerinde de bekleme sürelerine hazır olmaları gerekiyor.

Haber: SılaYolu.com