Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye karayolunu kullanarak seyahat etmek isteyen vatandaşlar, sahte ADAC çekici ve tamirhanelerin tuzağına düşüp binlerce Euro dolandırıyorlar.

Kendilerine Alman Otomobil Kulübü ADAC süsü vererek, anavatanına varmak üzere yola çıkıp karşılaştıkları kaza vb. durumlarda araç tamiri yapacak firma arayan vatandaşları dolandıracak kişiler türedi. Alman Otomobil Kulübü ADAC ise yeni bir uyarı da bulundu ve sahte ADAC vasıtalarının artık daha fazla ülkede var olduğunu ekledi.

ADAC, otomobil ile yurt dışına seyahat edecek vatandaşlar için uyarı yayınladı. Yayınlanan bu uyarıda, araç sürücülerinden sahte yol yardım ekipleri konusunda dikkatli olmalar istenirken, Almanya sınırları dışında kazaya karışmaları halinde ADAC Uluslararası Yardım Hattı’nı aramalarını istendi. Bulgaristan ile Sırbistan, Macaristan, Polonya ve Hırvatistan, Litvanya, Slovakya, Slovenya’da görüldüğü tespit edilen sahte ADAC ekipleri, vatandaşlara yüksek maliyetler çıkarıyorlar.

Sahte ADAC Dolandırıcıları Hangi Yöntemi Kullanıyor?

ADAC’ın yayınladığı uyarı metninde, sahte ADAC dolandırıcılarının kullanmış olduğu yöntemlerden de bahsedildi. Araç sürücülerinin kaza esnasında içinde bulunduğu durumdan faydalanan dolandırıcılar, sürücülerin ADAC ekipleri ile iletişime geçememesi için sinyal kesiciler sayesinde mobil telefonları çalışamaz hale getiriyorlar.

Dolandırıcıların tuzağına düşmemek için Almanya dışında meydana gelen kazalarda 00 49 89 22 22 22 numaralı telefondan ADAC yetkililerine ulaşabilirsiniz. Bu aramaları ise aracınızı kilitlemenizin ardından, sinyalinizin kesilmemesi için araçtan daha uzak bir yere giderek yapmalısınız.

Kuzey İtalya ile Almanya dışındaki acil yardım ekiplerinde ADAC logolu giysi ve araçların olmadığını ekleyen uzmanlar, bu bölge dışında ADAC logolu kıyafet ve vasıta gördükleri takdirde fotoğraflarını çekerek ADAC yardım hattına bildirmesini talep ediyor.