SILAYOLU AVRUPA TÜRK OTOMOBİL KULÜBÜNDEN DEV ANKET;
“YURTDIŞINDAKİ GURBETÇİLERİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ”

“SılaYolu Avrupa Türk Otomobil Kulübü Derneği DTAC.e.V EuroTürkassist” Avrupa’da yaşayan gurbetçilerin sorunları ve bunların çözüm önerileri ile ilgili dev bir anket düzenledi.

Anket, 2020 yılı pandemi sürecinde gurbetçilerimizin yaşadıkları ülkelere dönüşü sırasında, Vatandan çıkış yaptıkları Kapıkule, Pazarkule, İpsala gümrük kapılarında 1500 kişiyi kapsayan gurbetçilerin katılımıyla gerçekleşti.

İlgili anketin neticesinde, DTAC yönetimi durumu kapsamlı şekilde ele alarak, anket neticesini temel başlıklar halide raporlaştırdı. Hazırlanan raporda gurbetçi sorunlarına yönelik detaylı çeşitli çözüm önerileri hazırladı.

 

RAPOR BAŞKONSOLOS ŞENER CEBECİ’YE TAKDİM EDİLDİ!

Almanya’nın NRW bölgesi T.C. Essen Başkonsolosu Sayın Şener Cebeci Bey’in görev süresi dolması münasebetiyle, Sılayolu Avrupa Türk Otomobil Kulübü ve Sılayolu Yönetim kurulu başkanı Sezai Koç, Sılayolu yönetim kurulu üyleleri Nuran Koç, Sibel Odabaşı, BRTV Almanya temsilcisi Ali İnan sayın Cebeci’ye teşekkür ve veda ziyaretinde bulundular.
Yapılan ziyaret sırasında, DTAC yönetim kurulu başkanı Sezai Koç, hazırlamış oldukları raporu sayın Cebeci’ye takdim etti.

 

Gurbetçilerimizin Avrupa’daki sesi olma gönüllülüğünü üstlenen DTAC yönetimi, bunun kendilerine verdikleri sorumlulukla, yapılan bu çalışma sayesinde Sıla yolundaki yolcuların sesini bir kez daha duyurmanın öneminden bahsetti.
Gurbetçilerimizin özellikle yaz sezonunda, Sıla yolu güzergahında sınır kapılarında yaşadıkları sorunlara vurgu yapan DTAC yönetimi, bu durumu Türkiye’deki yetkili otoriteler ve meclisteki siyasi partilere bildirerek ve benzer sorunların önümüzdeki sezonlarda da tekrarının yaşanmaması veya asgari düzeye indirgenmesinin sağlanması için böyle bir çalışmanın elzem olduğunun da altını çizdi.

Konuya ek olarak, yönetim kurulu başkanı Sezai Koç, Başkonsolos Şener Cebeci’ye dernek olarak yaptıkları tüm diğer çalışmalar hakkında da kısaca bir brifing verdi.

Sezai Koç, Başkonsolos Şener Cebeci’ye 4,5 senelik görev süreci içerisinde yaptığı çalışmalardan dolayıda, başta gurbetçilerimiz adına daha sonra “SılaYolu Avrupa Türk Otomobil Kulübü Derneği DTAC.e.V EuroTürkassist” ve “Sılayolu.com” adına teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.

İŞTE TÜM DETAYLARI İLE 1500 KATILIMCININ FİKİRLERİNİN ALINDIĞI, AVRUPADAKİ GURBETÇİLERİMİZİN SORUN VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ İÇEREN  DEV ANKET RAPORU.

 

YAPILAN DEV ANKET NETİCESİNDE ORTAYA ÇIKAN, GURBETÇİLERİMİZİN SORUN VE BUNLARIN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ RAPOR HALİNDE ESSEN BAŞKONSOLOSUMUZA TAKTİM EDİLDİ

Haber: SılaYolu.com – Berkant Coşkun – Almanya

 

 

 

Tags: Avrupadaki gurbetcilerAvrupadaki TürklerBaşkonsolos Şener Cebeci ziyaretiSilayolu anketi