“Avrupalı Türkün yol yardımı” sloganıyla özellikle Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden Türkiye’ye seyahat eden gurbetçi vatandaşlara seyahatlerini sorunsuz bir şekilde tamamlamalarına yardımcı olmak üzere kurulan yol sigorta şirketi olan “Seyahat Dostum Assist” Brüksel’de ofis açtı.

Seyahatdostum

Daha önce 22 yıl boyunca Belçika’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye yerleşen ve 2015 yılında kurduğu “Seyahat Dostum Assist” şirketine Avrupa’nın merkezinde bir ofis kazandıran Ali Çelik, ofisin açılışı için geldiği Brüksel’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Belçika’dan ayrıldıktan sonra 8,5 yıldır İstanbul’da ikamet ettiğini ve yaklaşık 6,5 yıl bir otomotiv şirketinde yöneticilik yaptığını ifade eden Ali Çelik, 2015 yılında “Seyahat Dostum Assist” şirketini kurduğunu ve çok kısa sürede büyüdüklerini dile getirdi.

2003 yılında bir yolculuk esnasında başından geçen bir kaza sonrası 12 yıl boyunca bu tür sigortacılık şirketi kurmak üzere çalışmalar yaptığını belirten Çelik, sonuç olarak “Seyahat Dostum Asist” projesini ortaya çıkarttıklarını belirtirken, 2015 yılında şirketleştiklerini ve 2016 yılında ise anonim şirketi olarak yola devam ettiklerini söyledi.

“Seyahat Dostum Assist” ne yapar?

“Seyahat Dostum Assist, özellikle Avrupa’da yaşayan Türklere yol yardımı hizmeti verir, asistanlık hizmeti verir, Adac gibi, Touring gibi muadillerinin yaptığı işi yapıyor. Ama Türklere özel bir hizmet sunar çünkü Türkçe konuşur. Hangi soruları sormak isterseniz, rahatça sorabiliyorsunuz ama bu demek değil ki, diğer dillerde hizmet vermiyoruz. Diğer dillerde de hizmet veriyoruz. İngiltere’de Green Fleg şirketine hizmet veriyoruz, Almanya’da ise 118 yıllık bir şirketin Türkiye temsilciliğini yapıyoruz. Automobilclub von Deutschland şirketinin Türkiye’deki temsilcisiyiz. İşlerinin yüzde yetmişini Seyahat Dostum üstlenmiş durumda.”

Neden Brüksel?

“Seyahat Dostum, yoluna emin adımlarla devam ediyor. Bu çerçevede de Avrupa’da büyük bir müşteri kitlesine sahip olduğumuz için Avrupa’nın başkenti Brüksel’de bir ofis açmayı uygun gördük. Zaten Belçika’dan çok fazla talep olduğunu biliyoruz. Brüksel’in yanı sıra Londra’da, Paris’te ve Danimarka’da temsilciliklerimiz var. Belçika’da bir satış ekibimiz vardı ama şimdi gittikçe güçleniyor. Ali Erkoca bey, bize bu anlamda çok yardımcı oluyor. An itibariyle şirketimizin genel merkezi İstanbul’da. Almanya’da operasyon merkezimiz var. Yine aynı şekilde Türkiye’de operasyon merkezimiz var. İstanbul’da ve Eskişehir’de çağrı merkezlerimiz var. Bunlarla çok iyi koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Örneğin, Ali Çelik’in dosyasına dört ayrı merkezde herkes aynı zamanda erişebiliyor. Bu da bir olaya çok hızlı bir şekilde müdahale etmemizi sağlıyor.”

Belçikalı Türkler çok mağdur

“Biz Belçika’ya çok büyük bir önem veriyoruz çünkü Belçikalı Türklerimiz çok fazla mağduriyet görenlerin başında. Öncelikle Belçika’dan çok sayıda vatandaş Adac’a üyelik yaptırıyor ama Almanca bilmedikleri için mağdur oluyorlar. Ayrıca Belçika’da hizmet veren Touring şirketi Türkiye’yi kapsamıyor. Bu yüzden iki arada bir derede kalıyorlar. Biz de tam burada devreye giriyoruz.”

İki farklı paketimiz var

“İki farklı paketimiz var. Birincisi Türkiye’yi kapsayan paket. Bu pakete göre, Ankara’dasınız ve Trabzon’a gideceksiniz. Yolda lastiğiniz patladı. Biz sizi gideceğiniz yere gitmenizi sağlıyoruz. İkinci paketimiz ise ailenizle seyahat ediyorsunuz, Sırbistan’dasınız ve orada bir aksilik yaşandı. Aracınızı alıyoruz, size kiralık bir araç veriyoruz, otelde konaklatıyoruz ve diyelim ki aracınız tamir edilemeyecek durumda. O halde size uçak bileti alıyoruz ve sizi yaşadığınız ülkeye veyahut seyat etmek istediğiniz ülkeye gönderiyoruz.”

“Avrupalı Türkün yol yardımı” ile ilgili ayrıntılı bilgiyi www.sdassist.com sitesinde bulabilirsiniz.

Haber/Fotoğraflar: Cafer Yıldırımer

Yenivatan.be