Almanya’da yaşayan Gurbetci Çelik Ailesi ‘ Bakan Çavuşoğlu’nun, Gurbetciler gelin cağrısına uyarak Memlekete tatile gittiler. Memlekette Corona Virüsü’ne yakalanan Ailenin Babası Fethi Bey, yaşadıklarını SılaYolu Avrupa Türk Otomobil Kulübü Başkanı ‘Sayın Sezai Koç bey’ e mesaj yazarak anlattı:

 

Bekle bizi Türkiye gümbür gümbür geliyoruz sloganıyla yola çıkan Fethi Çelik Bey, Memleket’te Korona virüsüne yakalandı. Yaşadıklarını SilaYolu.com a yazan Fethi Bey, Başından geçenleri şöyle anlattı.

“Saygıdeğer Sezai bey. Ben Almanya’da yaşayan Türk uyruklu Alman Vatandaşı olarak 18.06.2020 tarihinde okul tatili başlar başlamaz çocuklarımı alıp Türkiye’ye yola çıktım. Sizinle bir röpörtaj yapmıştım Sırbistan’da. Almanya’nın çıkarmış olduğu kararın kimsenin aldırış etmemesini engellere rağmen Türkiye’ye izne gelmelerine çağrı yapmıştım.

Bekle bizi Türkiye gümbür gümbür geliyoruz sloganıyla yola çıkmıştım. Bu arada yola çıkmadan önce çok düşünmüştük, bu sene Türkiye izine gidelim mi gitmeyelim mi diye çok düşünmüştük son anda bir karar verdik, Dışişleri Bakanımız Çavuşoğlu‘nun yaptığı çağrıya dayanarak, Türkiye’ye gelen Turistler veya Gurbetci arkadaşlar da, Türkiye’de hastalanırsa onların bütün masraflarını karşılayacağımıza bütün sorumluluk bizde diye, demesine dayanarak çıktık ve güzelim Türkiye gittik.Türkiye’de dört hafta kaldıktan sonra tam Almanya’ya artık döneceğim hafta Corona virüsüne yakalandım.

Bu arada bunuda belirtmek istiyorum, Corona Virüsü’ne yakalandığımı hissettiğimde test yapmak için Devlet hastanesine gittim.17.07.2020 sinde test yaptım 21.07.2020 sinde test sonucum pozitif olarak bana bildirildi. Test yaptığım gün devlet hastanesi’nde bana denildi ki 2 gün sürecek test sonucun gelmesi. Ben bunu duyar duymaz kendimi zaten iyi hissetmiyordum, kalktım özel bir hastaneye gidip Corona testimi yaptırdım. Sonucu 1 saat içerisinde bana verdiler.

Test sonucum pozitifti ve ayrica bana illetikleri, virüsün ciğerlere kadar indigi. Dünyam başıma yıkılmıştı. Tamda Türkiye’den Almanya’ya geleceğim, çocuklarım okula gidecek ve o an neye uğradığıma şaşırdım dünyam başima yıkıldı. Ben özel hastanede yatmak ve tedavi görmek istediğimi dile getirdim. Özel Hastane beni kabul etmedi.

Bu arada devlet Hastanesinin test sonucu dört gün sonra elime geçti. Orayla da görüşüp Hastahanede tedavi görmek istediğimi belirttim. Başka özel Hastaneleride aradım hiçbir şekilde kabul edemiyoruz cevapı aldım. Devlet Hastahanesi yerler dolu boş yatak yok, Özel Hastaneler’de Corona virüs vakalarını almıyoruz diye bana cevap verdi.

Bende mecburiyetten kendi evime çekildim, kendi kaderime terk edildim. Ben bu Çavuşoğlu‘nun yaptığı çağrıya dayanarak sizi aradım ve sizinle görüştüğüm nerede bu vaatler verilen bu sözler nerede diye. İki hafta boyunca karantinada kaldım çocukların testini yaptırdım, çocukların testi temiz çıktı. Ailemde hiçbir sıkıntı yoktu ve iki hafta kendi evimde karantinada kaldım, Allah’tan başka kimseden ben bir şey istemedim sadece Allahıma yöneldim dua ettim çok şükür kurtuldum.

Iki hafta sonunda tekrar teste gittim ve test sonucum negatif çıktı. Test sonucum negatif çıkar çıkmaz çocuklarımı ailemi aldım geldim Kapıkuleye. Tekrar yeni bir test yaptırdım. Almanya’da sorun çıkmasın diye, ve o test sonuçlarınada 150 Euro ödedim 5 kişilik aile olarak. O testleri de getirdim. Türkiye’den Getirdiğimiz testleri burada Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde Rostock Şehrindeki Gesundheitsamt da E-Mail olarak yolladım.

Bana E-Mail olarak gelen Cevapta iki hafta karantinada kalacak, ama bu iki haftanın bir haftaya düşürmesi için beş gün arayla Alman sağlık kurumlarında iki defa negatif sonuçlu test yapıp bu karantina sürecinin bir haftaya düşürülebileceğini beyan ettiler. Ve ayrıca okuldan gelen telefondaysa bana denildi ki, Cocuklarınızı hiçbir şekilde okula gönderemesiniz, iki Negatif test sonucu getirene kadar. Ve bu testlerin Almanya’da sağlık kurumlarda yapılması şartıyla.

Türkiye’den gelen testi tanımadıklarını da özellikle belirttiler. Evet şu anda üç çocuğum ve eşimle karantina dayım, ilk test sonucum negatif çıktı şu anda ikinci test yapmak için gün sayıyorum. Çocuklarım okula gidebilsin diye uğraşıyoruz.

Okullar başlayalı üç hafta oldu. Ben iki aydır işimden oldum, sırf bu Türkiye sevgisi Türkiye aşkı yüzünden. İki aydır çektiğimi bir ben bilirim bir de Allah bilir. Yine de burada Türkiyemi çok seviyorum Türkiyeme canım feda ama yetkililere buradan sesleniyorum, nedir bu Gurbetçilerin çektiği nedir bu Avrupa’da yaşayan Türklerin hali nedir günahımız??? Hepinizi saygıyla selam ediyorum sağ olun varolun”.

Biz silayolu.com ailesi olarak Gurbetci ailemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Haber: Silayolu.com