Türkiye’ye araçla gidenlere Avrupa’nın ilk ve tek Sıla Yolu Türk Otomobil kulübü DTAC’den çok önemli  uyarılar geldi.

Yetkililer Türkiye’ye gitmek için karayolunu tercih edecek olan vatandaşlarımızın sıla yolu güzergâhında en uzun seyahat edeceği ülkelerden olan Sırbistan’da yine sahte çekiciler hortladığını belirttiler.

Edinilen bilgiye göre Bulgaristan ve Sırbistan’daki bazı işletmeler, para kazanmak için bu yıl da gözlerine karayolundan Türkiye’ye gidecek Avrupa’lı Türkler’i kestirdiler. Yollarda çok sayıda sahte , sahte ADAC ve sahte Türk restoranı levhaları bulunduğunu söyleyen yetkililer izincilerin para tuzağına düşmemelerini istediler.

Avrupa’da yaşayan yüzbinlerce Türk, karayolundan Türkiye’ye gitme hazırlığı yapıyor. Yolculuğun sorunsuz ve güvenli geçmesi için SılaYolu.com ‘Sıla Yolu ekibi olarak SılaYolu güzergahında önceden incelemelerde bulundu. Karayolundan gidenlerin sayısının giderek artmasını fırsat bilen bazı işletmeler, yollara yine sahte levhalar asarak Türk sürücüleri çekmeye çalışdığı tespit edildi. Yetkililer ‘ Özellikle Bulgaristan ve Sırbistan’ın bazı bölgelerinde yol boyunca Türkler’e hitap eden levhalar görmek mümkün. Ancak bunların çoğu gerçeği yansıtmıyor dediler.

Silayolu güzergahında macaristan ve Sırbistan’da bir çok korsan çalışan otomobil çekme şirketlerinin kendilerini ADAC olarak tanıtarak insanları dolandırdığını söyleyen ‘Yetkililer

Eğer herhangi bir çekici yanınıza gelip ‘ben AVD veya ADAC temsilcisiyim’ diyorsa çok dikkatli olmalısınız. Zira AVD temsilcisi olmayan çekicilerin masraflarını karşılamıyor. Resmi AVD çekicisi sizi yine AVD’ın anlaşmalı olduğu bir tamirhaneye çeker, gerekirse otele yerleştirir ve kiralık otomobil temin eder” dediler.

SılaYolu Güzergahında AVD işbirliği ile Asistan hizmetleri vermeye başlayan SılaYolu.com DTAC yetkilileri Niş’le Bulgaristan sınırı arasında tabelasında ADAC yazan sahte tamirhaneler bulunuyor. Bunlar sahte. yollarda sahte tuzağına düşmeyin. dediler.

Haber: SilaYolu.com