Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından Avrupa Diploması ile ödüllendirilen Kırklareli Belediyesi, gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar ile Nisan ayı içerisinde oluşturulan komisyon tarafından, Avrupa Konseyi üyesi 47 ülkedeki yüzlerce belediye arasından 6 Belediye içerisinde yer almış olup, çalışmaları sayesinde bu diplomayı almaya hak kazanmıştır.

Yaşanan pandemi nedeni ile çevrimiçi olarak düzenlenen törende diploma, Kırklareli Belediyesi adına, Başkan Yardımcısı Arda Kolcular tarafından alındı.

Fransa Strazburg’da düzenlenen törende ödülü kabul eden Kolcular, ‘’ Böyle anlamlı bir ödülü Kırklareli Belediyesi olarak almaktan dolayı gururluyuz. Yaptığımız çalışmalar ülke sınırlarını aşarak Avrupa’da da yankı bulması bizim için ayrı bir keyif ve mutluluk oldu. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Siyam Kesimoğlu öncülüğünde Kırklareli’nin adını duyurmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Avrupa Diploması ödülünü alabilmek için Kardeş şehirler ile kurulan iyi bağlar ve etkinlikler, uluslararası yardımlaşma kampanyaları, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası vb. Avrupa değerlerinin öne çıkarıldığı günlerin kutlanması faaliyetleri değerlendirmeye alınıyor.

Kaynak:Haberler.com