Gurbetciler Bulgaristan’dan geçerken buna dikkat edin yoksa Arabanız bağlanır !

Bulgaristan kanununa göre :

Sürücü belgesi olmadan veya geçersiz sürücü belgeyle araç kullanıldığı tespit edildiğinde para cezasının yanında kullanılan araç (kime ait olduğu bakılmaksızın) 6 ay ile 1 yıl arasında trafikten men edilmektedir.

03.07 tarihinde karayoluyla Memleketine giden Gurbetcimiz Sofia civarında Polis kontroll noktasında durdurularak Ehliyet Ruhsat ve dijital Vinjet kontrolü yapıldı.

Maalesef gurbetcimiz  Ehliyeti üzerinde yoktu. Ehliyetini Belçika’da  unutmuştu. Belcikayı arayarak ehliyetinin Resmini cekib göndertmesine  rağmen bunu Bulgar Polisi kabul etmeyerek  Aileyi Dragoman şehrinde bir  Hotele yerleştirdi. Aile Türk elçiliği arayarak yardım istesede elçilik hicbirşey yapamiyacaklarini bildirdi. Gurbetcimizin yanındaki eşininde Ehliyeti olmayışından dolayı, Aracı orada bağladılar ve rehin aldılar. Bunun üzerine WhatsApp grubumuzda olan bu Arkadaş bizden yardım taleb edince bizlerde Başkanımız sayın Sezai Koç beye haber verdik. 

Başkanımız hemen ETA (EuroTürkAssisti) devreye sokarak oraya bir şöfer yolladı. Ancak maalesef Bulgar Polis memurları buna müsade etmedi. Mecburen Aile Belçika’dan ehliyetin gelmesini beklemek zorunda kaldı. Bugün Gurbetcimizin ehliyeti kendisine ulaştı ve Aile iki gün sonra memleket yoluna devam edebildiler. 

Burdan tekrar sizleri uyararak aman silayoluna çıkmadan önce belgelerinizi kontroll ediniz ki sizde böyle bir maaduriyet yaşamayınız.

Silayolu ekibi olarak sizlere hayırlı yolculuklar  ve iyi tatiller geçirmenizi dileriz.