Gurbetçilerin dönüşlerini daha konforlu hale getirmek adına Kapıkule Sınır Kapısı’nda uygulamaya konulan park sistemi ile geçişler artık çok daha rahat.

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in talimatı ile birlikte gurbetçilerin yurt dışına çıkışlarında bekleme sürelerini uygun bir alanda geçirmeleri için uygulamaya konulan, 45 dönümdeki 1750 araç kapasiteli park alanı, uzun araç kuyruk oluşumunu engelliyor. Kapıkule’de uygulanan park sistemi ile birlikte gurbetçilerimizin işlemleri sırasında beklemeleri gereken süreler, daha konforlu geçiyor. Bu süreçte Edirne valiliğinin sunduğu ikramlar, bu konforu daha zengin hale getiriyor.

İzninin ardından Belçika’ya dönen İlhan Şahin; ‘’ Kapıkule’ye ulaştık. Daha önceki senelerde biraz düzensizlik vardı. Güzel alanlar oluşturulmuş bu alanda. Çocuklar için çeşitli aktivite alanları, langırt, masa tenisi, penaltı atışı gibi alanlar güzel olmuş. Daha önceleri yolda tek sıra halinde bekliyorduk ve bu durum karışıklığa neden oluyordu. Jandarmanın kontrolünde tek sıra halinde sınır kapısı önünde oluşturulan alana alınan araçlarda kimse kimsenin önüne geçmiyor. Şimdi daha güzel olmuş’’ dedi.

Almanya’ya seyahat eden İsmail Sağdıç ise konu ile alakalı ‘’  Çok güzel olmuş, her şer güzel. Mescit var, oyun alanları var ve çocuklar sıkılmıyor, her şey düşünülmüş’’ dedi.